Τσίπρας: «Οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της Ελλάδας» (vid)

47
Τσίπρας: «Οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της Ελλάδας» (vid) tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη.

Να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός, ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματα στο 649ο εκλογικό τμήμα της Αθήνας.

«Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας, στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφασίζουν για τη ζωή τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να επισημάνει: «οι κάλπες το πρωί, ως γνωστόν, άνοιξαν και ήταν άδειες. Συνεπώς η απόφαση του καθενός και της καθεμιάς πάνω στην κάλπη είναι αυτή, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα».

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρά την υψηλή θερμοκρασία, γιατί αξίζει τον κόπο να αφιερώσουν είκοσι λεπτά και να είναι όλοι και όλες παρόντες και παρούσες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας», είπε.

Ιδιαίτερα απευθύνθηκε στις νέες και τους νέους, «σ’ αυτούς που διαχρονικά κάνουν την ανατροπή», γιατί «αυτοί μπορούν να κάνουν τις μεγάλες ανατροπές και τις μεγάλες αλλαγές, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους και το μέλλον τους σε άλλους. Να είναι αυτοί, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».

«Πιστεύω ότι είναι μία κρίσιμη μάχη, τη δίνουμε με αισιοδοξία, τη δίνουμε με αποφασιστικότητα έως το τελευταίο λεπτό, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας, για να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας μας προς τα μπρος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μία γυναίκα τον πλησίασε και του έδωσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος ξένων τηλεοπτικών δικτύων βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να καταγράψει το γεγονός.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr