Τσίπρας ο ψεύτης! – Το ξεμπρόστιασμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ… δια χειρός Τσιάρα!

by Manifesto

Ο Κώστας Τσιάρας δεν έκανε πολιτική καριέρα με τον λαϊκισμό, την ακραία φρασεολογία και τα ψέματα. Το αντίθετο.

Πρόκειται για έναν μετριοπαθή-κεντροδεξιό πολιτικό, με μετρημένο και ορθολογικό λόγο και με αδιαμφισβήτητο ήθος. Τα στοιχεία αυτά τον χαρακτηρίζουν, όπως, εξάλλου, μπορούν να πιστοποιήσουν και οι φίλοι του και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Κι όμως αυτός ο πράος και μετριοπαθής πολιτικός έγινε έξαλλος σήμερα στη Βουλή, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου του 2020, με τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι ο αμετροεπής και έμπλεος έπαρσης και αλαζονείας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του “έθιξε” τα ιερά και τα όσια. Την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους συμπολίτες του!

Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας μίλησε στη Βουλή με αγένεια και προσβλητικό τρόπο, για τα όσα έγιναν και γίνονται από την κυβέρνηση στη γενέτειρα του την Καρδίτσα, την οποία χτύπησε με σφοδρότητα ο Ιανός. Και το έκανε σπεκουλάροντας στα ποτάμια καταστροφής που άφησε πίσω του ο Ιανός και σπεκουλάροντας στον πόνο και στην αγωνία των πληγέντων καρδιτσιωτών.

Ο καρδιτσιώτης υπουργός Δικαιοσύνης, ακούγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει διάφορες ανακρίβειες και κραυγαλέα ψεύδη εξανέστη και γι αυτό όταν πήρε το λόγο προχώρησε σε άγριο σφυροκόπημα εναντίον του.

Τι είπε, όμως, ο Τσίπρας που έκαναν τον Τσιάρα να εκραγεί;

1. Ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, άμεσα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης πήγε, όπως ψευδώς ανέφερε, «μετά από έξι μέρες, σαν κλέφτης».
Για την ιστορία η κακοκαιρία χτύπησε την Καρδίτσα την Παρασκευή και το Σάββατο 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός έχοντας εικόνα του κακού που έγινε στο νομό Καρδίτσας και μετά από επικοινωνία με τον Κ. Τσιάρα, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Καρδίτσα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε εντολή για άμεσα μέτρα. Πράγμα που έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομίας, Χρ. Σταικούρας, ανακοινώνοντας τα πρώτα 9 μέτρα-ανακούφισης των πληγέντων στο νομό Καρδίτσας.

2. Σύμφωνα με τα χοντροκομμένα και αυταπόδεικτα ψέματα Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής κάτω από τις γενναίες φτερούγες του», αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον δήμαρχο Καρδίτσας. (Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποκαλύπτουν τα ψέματα Τσίπρα).

(Δίπλα στον πρωθυπουργό ο “κρυμμένος” περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

(Δεξιά ο “κρυμμένος” δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος)

3. Με το γνωστό λαϊκίστικο λεξιλόγιό του, ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν ζήτησε από την πρώτη μέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΜΟΜΑ του στρατού, να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο” διότι κατά τη λογική του υποκρύπτει «απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και προμηθευτές».

4. “Έμαθε” ο Τσίπρας ότι στην Καρδίτσα «τα καταστήματα εξακολουθούν να καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον δήμο».

5. Και σαν… καλός Τσίπρας πέταξε στο τέλος και τη λάσπη του λέγοντας με αυτό το υποκριτικό ύφος που τον διακρίνει: «Πώς γίνεται τα αντανακλαστικά του κου Μητσοτάκη και των αρμοδίων υπουργών του, να είναι άμεσα μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοφειλετών Τραπεζών και Δημοσίου που είναι ιδιοκτήτες καζίνο, αλλά όχι απέναντι σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στην Καρδίτσα που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται;».

Πληρωμένες απαντήσεις

Η απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, για τα ψέματα που αράδιασε από το βήμα της Βουλής, ήταν ηχηρή και αποστομωτική.

Σε.. σύντομους τίτλους, τα “χαστούκια” Τσιάρα προς Τσίπρα.

1. Τέσσερις ώρες, μετά το σταμάτημα της βροχής, με εντολή του πρωθυπουργού, υπήρχε κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα, με συμμετοχή υπουργών, με συμμετοχή γενικών γραμματέων προκειμένου να υπάρξει άμεση καταγραφή της πραγματικότητας.
Για πείτε, πότε επί των δικών σας ημερών, σε δύο ημέρες, υπήρχε υπουργική απόφαση για χρηματοδότηση των δήμων, μετά από μια φυσική καταστροφή;

2. Πότε είδατε, μετά από τρεις ημέρες να υπάρχουν 150 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να καταγράψουν την πραγματικότητα; Πότε ο πρωθυπουργός με έξι υπουργούς, που βρέθηκε στην Καρδίτσα, συνιστά μια πραγματικότητα που επαναλήφθηκε επί των δικών σας ημερών;».

3. «Προσπάθησα να αποφύγω την αναφορά στο παρελθόν. Αλλά λέτε εσείς αυτά; Τα λέει ο πρώην πρωθυπουργός, με το Μάτι και Μάνδρα, με την απώλεια ζωών εκατοντάδων ανθρώπων να βαραίνουν την ελληνική πολιτεία; Πόσο σοβαρή είναι αυτή η προσέγγιση;».

4. Δεν ενημέρωσε κανείς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν ένα καιρικό φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά στα 80 χρόνια, με βάση τις καταγραφές των επιστημόνων; Ξέρετε ότι η βροχή στην Καρδίτσα σε 16 ώρες ισοδυναμεί με τις βροχοπτώσεις 8 μηνών; Τα γνωρίζετε αυτά; Τα μάθατε προτού αρχίσετε την πλειοδοσία;».

5. «Όλες αυτές τις ημέρες ο ΕΛΓΑ καταγράφει όλες τις ζημιές με πλήθος εκτιμητών για να δουν σε ποια έκταση πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις. Είπε ακόμη ότι, με εντολή του πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή, δεν καταβάλλεται το τέλος της αίτησης για όλους εκείνους που έχουν υποστεί καταστροφές».

Τέλος ο Τσιάρας “έκανε δώρο” στον Τσίπρα ακόμη δύο χαστούκια, το 6ο και το 7ο στη σειρά:

6. «Ακόμη κι ότι νομοθετούμε σήμερα για την αναστολή των πλειστηριασμών, για ένα χρόνο, είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε. Εμείς αντί να κάνουμε τα επικοινωνιακά σόου που κάποιοι άλλοι έκαναν στο παρελθόν, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν νεκροί, προτιμήσαμε να είμαστε εκεί και να τρέχουμε δίπλα στους κατοίκους της Καρδίτσας! Αυτή είναι η διαφορά μας!»,

7. «Αυτά που έγιναν με προκλητικό τρόπο σε προηγούμενη περίοδο, τώρα δεν επαναλήφθηκαν. Ήμασταν εκεί δίπλα στους πολίτες και κάναμε ότι ήταν δυνατό. Θα έπρεπε όλες οι πτέρυγες του κοινοβουλίου να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική που έδωσε μάχη προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Λυπούμαστε που τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Για εμάς η αξία της ζωής είναι ανυπολόγιστη και δεν μπορούσαμε ποτέ να παίζουμε με αυτό το ζήτημα».

Επιμύθιον: Θα το ξανασκεφτεί δυο και τρεις φορές ο Τσίπρας πριν αποφασίσει να πλειοδοτήσει ξανά πάνω στις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Ιανός στην Καρδίτσα. Αν και για τον Τσίπρα μιλάμε, ελπίζουμε κάποιος να τον προστατέψει…

Τέλος, μια “συμβουλή”: Πρέπει άμεσα κάποιος από τους συνεργάτες του να τον ενημερώσει γι αυτό που λέει ο λαός μας: τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια! Να το διαβάσει και να το εμπεδώσει, ώστε να πάψει να εκτίθεται μονίμως.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα