Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι οι 38 μετανάστες δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος και ότι το θέμα με την καταγγελία για το θάνατο ενός κοριτσιού δεν επιβεβαιώνεται αφού και οι φερόμενοι ως γονείς του αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε, που και αν ετάφη ενώ δεν δίνουν έγκριση για έρευνα και εκταφή ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ επανέλαβε αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει από την πρώτη στιγμή. Ότι δηλαδή υπήρξε θάνατος ενός κοριτσιού.

Το τραγικότερο είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν πρόκειται να ζητηθεί συγνώμη από κανέναν για όσα έπραξε και πράττει γι αυτό το θέμα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, επιδιώκοντας την καταδίκη της χώρας. «Ζητήσαμε τη διεθνοποίηση του θέματος» είπε προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε απλά το θέμα με ερώτηση καθώς και ότι κινήθηκε με ανθρωπιστική… ευαισθησία προκειμένου να διεθνοποιηθεί η υπόθεση από την Κυβέρνηση. Και αυτό την ώρα που στελέχη του όπως ο Νίκος Φίλης αποκαλούν δολοφόνους τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού αποτελεί κεντρική κομματική γραμμή. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι στην Κουμουνδούρου επικρατεί η λογική πως αφού η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με αυτά που λένε τα στελέχη της, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Η απάντησή του δε αναφορικά με το αν προτίθεται να ζητήσει συγνώμη για τον τρόπο που ενήργησαν ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και την λογική που επικρατεί αλλά και το πώς αντιμετωπίζουν στην Κουμουνδούρου τα ψέματα που έλεγαν.