Όταν η «κωλοτούμπα» είναι πρακτική, συναντάται από τα πιο μεγάλα και επώδυνα μέχρι και τα πιο μικρά. Μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του debate, ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεπε ότι θα είναι «αποστειρωμένο» και πως ο κόσμος «θα βαρεθεί». Εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, χθες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκρινε ότι «η συζήτηση ωφέλησε και θα ήταν ακόμα πιο επωφελής για τη δημοκρατία και τους πολίτες αν είχε πιο χαλαρούς όρους».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και τα debates είναι όφελος για τη δημοκρατία». «Ελπίζω να το καταλαβαίνουν κάποιοι που δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση το 2019 και που δεν θέλουν να γίνει και το 2023 μια συζήτηση όπως θα έπρεπε κι ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας», επαναλαμβάνοντας τον... καημό του για debate τον δύο.

Προηγούμενα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει μια τηλεμαχία των δύο ενόψει των εκλογών, είδηση που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΕΡΤ.