Τσεφερίν: «Ανοχή 20 εκατοστών στο οφσάιντ»

by Achilles

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, σε συνέντευξή του στη Mirror, αποκάλυψε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα προτείνει την εισαγωγή κανόνα ανοχής 10 έως 20 εκατοστών στη διαδικασία αξιολόγησης οφσάιντ.

«Η πρότασή μας θα συζητηθεί με την επιτροπή διαιτητών μας και θα βασιστεί σε μια ανοχή 10 έως 20 εκατοστών», δήλωσε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA, φέροντας μάλιστα το παράδειγμα των παικτών με… «μεγάλη μύτη».

«Αυτές τις μέρες, αν ένας παίκτης έχει μεγάλη μύτη, βρίσκεται σε offside θέση. Επιπλέον, οι γραμμές τίθενται από το VAR, οπότε είναι ένας υποκειμενικός σχεδιασμός ενός αντικειμενικού κριτηρίου», πρόσθεσε.

«Πριν από δύο εβδομάδες στη Νιόν ήταν μαζί οι κορυφαίοι προπονητές: Οι Κλοπ, Γκουαρντιόλα, Αλέγκρι, Αντσελότι, Ζιντάν. Ο διαιτητής Ρομπέρτο Ροσέτι δείχνει μία φάση με χέρι και ρώτησε: “Είναι ή όχι;”. Οι μισοί είπαν ναι, οι άλλοι όχι, οπότε πείτε μου πόσο σαφής είναι ο κανόνας; Δεν ξέρουμε τίποτα… Στην Αγγλία υπάρχουν διαιτητές που δεν ελέγχουν καν το VAR. Σήμερα, παρατηρούμε ότι οι βοηθοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σηκώσουν τη σημαία. Περιμένουν…», δήλωσε ο Τσεφερίν, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η χρήση του VAR στο Εuro 2020 είναι εγγυημένη.

«Πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς οι ομάδες θα διαμαρτύρονται αν υπάρχει κάποιο λάθος εναντίον τους», επισήμανε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα