«Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισραηλινό ομόλογό του, Ελί Κοέν στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

Ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη στήριξη που προσέφερε στους πληγέντες με τη δικιά του συνδρομή στην Τουρκία. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την αλληλεγγύη την ώρα του σεισμού, ο Τσαβούσογλου είπε: «Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

Μετά τη θερμή υποδοχή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, από τον Τούρκο ομόλογό του, κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στις πληγείσες απ΄οτον καταστροφικό σεισμό περιοχές, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέρασαν δεδομένα σε μία φάση, αγνώστου διάρκειας, αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ειδικά μετά την αποστολή των δυνάμεων της ΕΜΑΚ στη γείτονα χώρα το κλίμα ευγνωμοσύνης, που πυροδότησε η αυτοθυσία των Ελλήνων διασωστών, ήταν πολύ μεγάλο και η Άγκυρα φαίνεται να αποδέχεται με θέρμη την χείρα βοηθείας που άπλωσε η Αθήνα, μπροστά στην ανείπτωτη καταστροφή.