Λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες και τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται όλο και... καλύτερα. 

Βλέποντας την ήττα να έρχεται με φόρα, λένε απίθανα πράγματα.

Βγαίνει χθες ο Τσίπρας στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη και λέει ότι αν κάποιος πολιτικός χάσει με 6 μονάδες (καλομελέτα, Αλέξη, κι έρχεται η ήττα...) θα έχει κυρώσεις, αλλά η διορισμένη από τον ίδιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Πόπη Τσαπανίδου, έχει άλλη γνώμη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και στους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, όταν ερωτήθηκε γι΄αυτό, δηλαδή αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που χάσει με έξι μονάδες, είπε η... μεταφράστρια Τσαπανίδου: "αυτό υποθέτετε εσείς, αυτό εκτιμάται".

Στη συνέχεια είπε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το κουνήσει από τη θέση του ο Τσίπρας, εφόσον χάσει, γιατί πριν από δύο χρόνια εκλέχτηκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχει πέραση στον κόσμο κι άλλα τέτοια ωραία.

Βέβαια, μόλις κατάλαβε ότι μιλάει για τον Τσίπρα που είναι «ισόβιος» αρχηγός, είπε κάτι που δεν ξέρουμε αν ήταν καλό για τον πρόεδρό της, που δήθεν έρχεται με φόρα.

«Ακούω πολύ συχνά τον Μητσοτάκη και τα στελέχη της κυβέρνησης να λένε, πολλά χρόνια είναι σ΄ αυτή τη θέση ο Τσίπρας και το λένε με μια διάθεση, επικριτική θα έλεγα. Φαντάζομαι για την κα. Μέρκελ που ήταν πολλά χρόνια στο κόμμα της, κάτι θα λέγανε και για εκείνη».

Στην παρατήρηση του Δ. Οικονόμου ότι η Μέρκελ κέρδιζε σε αντίθεση με τον Τσίπρα που χάνει συνέχεια από τον Κυρ. Μητσοτάκη επέλεξε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας πήρε ένα κόμμα που ήταν στο 3% και το έκανε κόμμα εξουσίας».