«Τρομοκράτης Μιωνής»: Ποιοι απειλούνται από την κατάθεση του επιχειρηματία

by MANIFESTO

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής θεωρείται από όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στο πεδίο των ερευνών με φόντο τη δικογραφία της Novartis, που διενεργεί η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Το πρώτο δείγμα γραφής της κατάθεσης και των στοιχείων που είναι σε θέση να εισφέρει το είχε δώσει ο ίδιος τόσο με τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος τού πρώην υπουργού και μη πολιτικών προσώπων όσο και με την εξέτασή του στο προηγούμενο στάδιο των ερευνών από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με Τα Νέα, η χρονική διάρκεια της εξέτασής του (14 ώρες) αποτυπώνει ότι ο μάρτυρας πήγε έτοιμος, με στοιχεία και αποδείξεις για όσα έχει καταγγείλει περί της δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Και επιπλέον εμφανίστηκε έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε από την ανώτατη δικαστική λειτουργό.

Η μαρτυρία του, εξάλλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών πηγών που επικαλούνται Τα Νέα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει τη «βεντάλια» των καταθέσεων που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες – μετά τις διακοπές του Πάσχα – από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να μη μείνει καμία «σκιά» πάνω από αυτή την πολύκροτη υπόθεση, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς αλυσιδωτές επιπτώσεις τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Στο επίκεντρο της κατάθεσής του βρέθηκε το ποινικά ελεγχόμενο πρόσωπο, δηλαδή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο ο ίδιος ο επιχειρηματίας και σε δημόσιες τοποθετήσεις του χαρακτήρισε ως το κεντρικό πρόσωπο ομάδας εκβίασης.

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης», δήλωσε ο επιχειρηματίας προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο, δίνοντας μια πρόγευση για το «κατηγορώ» που θα διατύπωνε τις επόμενες ώρες μέσα στις σελίδες της κατάθεσής του.

«Ο Αγγελος Μεταξάς (σ.σ.: πρόκειται για στενό του συνεργάτη) και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους» είπε, δίνοντας ταυτόχρονα και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε λεπτομερώς για άλλη μία φορά στον κεντρικό ρόλο που φέρεται να είχε ο πρώην υπουργός, κατονομάζοντας και συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα (έναν εκδότη και δύο δημοσιογράφους), των οποίων η τυχόν συμμετοχή στην υπόθεση αποτελεί αντικείμενο έρευνας της εν εξελίξει ανακριτικής διαδικασίας.

Προς επίρρωση των καταγγελιών του επικαλέστηκε και διάλογο που είχε με γνωστό δικηγόρο, στενό φίλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο Σάμπυ Μιωνής παρέθεσε, εξεταζόμενος από την ανακρίτρια, το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας για να καταδείξει ότι από τον μεταξύ τους διάλογο ενισχύονται οι καταγγελίες που έχει ήδη διατυπώσει και σε μήνυση που έχει καταθέσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα