«Τροχιοδεικτικά» Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Astrazeneca

by news

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανανεώσει επί του παρόντος τη σύμβασή της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 με την AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο.

Αυτό δήλωσε σήμερα (9/5) -την επομένη της ανακοίνωσης της υπογραφής νέας σύμβασης της ΕΕ με την Pfizer- ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Τιερί Μπρετόν.

«Δεν έχουμε ανανεώσει τη σύμβαση με την AstraZeneca μετά τον μήνα Ιούνιο. Θα δούμε, κοιτάζουμε τι συμβαίνει», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς όταν ρωτήθηκε από το δημόσιο γαλλικό δίκτυο «France Inter/France Info».

Η AstraZeneca παρήγαγε ένα «πολύ καλό» εμβόλιο, το οποίο «έχει κυρίως το πλεονέκτημα να μπορεί να χρησιμοποιείται σε συνθήκες υλικοτεχνικής υποδομής και θερμοκρασίας πιο ευέλικτες σε σχέση με άλλα εμβόλια.

Αρχίσαμε με την Pfizer γιατί δουλεύει πάνω στη δεύτερη φάση, τα εμβόλια δεύτερης γενιάς. Θ’ αποκτήσουμε πριν από άλλες χώρες» για τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο για το μέλλον της ευρωπαϊκής σύμβασης με την AstraZeneca, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επίσης διατήρησε την αβεβαιότητα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca «θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση», σημείωσε, από το Στρασβούργο κατά την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

«Αλλά για να ανταποκριθούμε στα παραλλαγμένα στελέχη, βλέπουμε ότι άλλα εμβόλια είναι σήμερα πιο αποτελεσματικά» συνέχισε. Τονίζοντας τον «πραγματισμό» που η ΕΕ επιδεικνύει πάντα στο θέμα των εμβολίων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα