Για την Αθήνα αναχώρησε εσπευσμένα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης που είχε σήμερα το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά.

Ο ίδιος εξηγεί, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι από την πτώση είναι απολύτως καλά, με δύο αμυχές.

“Ευχαριστώ θερμά όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μου. Είμαι απολύτως καλά, με δύο αμυχές από την πτώση και εντυπωσιασμένος από όσα είδα και άκουσα από την 1η επίσκεψη ΥΠΕΞ στο Άγιον Όρος τα τελευταία 11 χρόνια. Δεσμεύθηκα να επιστρέψω σύντομα”, σημειώνει  χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο αποφασίστηκε να διακόψει την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και να επιστρέψει για προληπτικούς λόγους στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αθωνική Πολιτεία ξεκίνησε επεισοδιακά χθες, καθώς το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, έτσι η αποστολή κατέβηκε στην Ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας.