«Σώσαμε πάρα πολλές ζωές όταν εξουδετερώσαμε τον Σουλεϊμανί» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας επίσης πως ήταν υπεύθυνος για πολλές βομβιστικές επιθέσεις και τον χαρακτήρισε «τέρας».

«Ήταν τρομοκράτης, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση αν είχε ο ίδιος στοιχεία τι ετοίμαζε ο Σουλεϊμανί. «Επιπλέον, υπήρχε και μια πρόσφατη επίθεση με δύο νεκρούς που σημειώθηκε, ήταν εκείνος ο εγκέφαλος της επίθεσης. Επίσης, ταξίδευε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ» προσέθεσε.

Σωστή πράξη τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Τεχεράνης, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε «αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να πράξει, τότε θα υποφέρουν από τις συνέπειες» και συμπλήρωσε πως «εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την πολιτιστική τους κληρονομιά».

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για πόλεμο, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε: «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «αποκαλεί τον Σουλεϊμανί τέρας, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μια διαφορετική οπτική», ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε: «Διαφωνώ 100% και είμαι σίγουρος κι εκείνος το κάνει, αλλά πρέπει να φροντίσει τα του οίκου του. Έχει τους δικούς του λόγους. Είμαι έκπληκτος που ακούω κάτι τέτοιο».