τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες επειδή φέρεται να εξαγόρασε το 2016 τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, κατήγγειλε από την τηλεόραση τη Δεύτερα το βράδυ, «απάτη» και μια «ανάμιξη σε εκλογές» ενορχηστρωμένη από «αλήτες» ενόψει των προεδρικών του 2024.

«Είναι ένας νέος τρόπος να κλέψουν τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Fox News, όταν ρωτήθηκε για την έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. «Αυτό λέγεται ανάμιξη στις εκλογές» πρόσθεσε.

Ο Άλβιν Μπραγκ είναι εισαγγελέας του Μανχάταν -ένας από τους πέντε εκλεγμένους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης.

Στις 18 Μαρτίου, ο Τραμπ προέβλεψε ότι θα συλληφθεί σε τρεις ημέρες, κάτι που αποδείχθηκε λάθος. Αλλά τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε εμπρηστική ρητορική σχετικά με πιθανή απαγγελία κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης για «δυνητικό θάνατο και καταστροφή» σε περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Τραμπ επέμεινε πάντως ότι «δεν απηύθυνε έκκληση για βία» και υποστήριξε ότι η ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social σε ένα κολάζ που τον δείχνει να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και δίπλα του τον Μπραγκ του «έγινε εν αγνοία του».

«Δεν είδαμε φωτογραφίες. Δημοσιεύσαμε μια ιστορία που ήταν πολύ ‘’απαλλακτική’’, πολύ καλή ιστορία από τη σκοπιά αυτών που λέμε» ισχυρίστηκε.

«Έχουμε να κάνουμε με πολύ ανέντιμους ανθρώπους. Έχουμε να κάνουμε με αλήτες. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που πραγματικά πιστεύω ότι μισούν τη χώρα μας» δήλωσε δε για τους αντιπάλους του.

Αλλά ο Τραμπ κρατούσε την πιο σκληρή κριτική του για τον Ρον ΝτεΣάντις.«Όχι φίλοι», είπε ο τέως πρόεδρος για τη σχέση τους πριν ο ΝτεΣάντις γίνει προεδρικός υποψήφιος, και αντίπαλός του στους Ρεπουμπλικανούς. «Δεν τον ήξερα καλά» υποστήριξε.

Ο Τραμπ περιέγραψε τον εσωκομματικό του αντίπαλο Ντε Σάντις ως έναν «απελπισμένο» πολιτικό, που, όπως ισχυρίστηκε, ήρθε κοντά του με «δάκρυα στα μάτια» ζητώντας την έγκρισή του για να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης στη Φλόριντα. Όπως το βλέπει ο Τραμπ, ο ΝτεΣάντις «του χρωστάει για την καλή του τύχη» και δεν θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσει το 2024.

«Βοήθησα πολλούς ανθρώπους να εκλεγούν», είπε, προσθέτοντας: «Αλλά μερικούς τους έβαλα μέσα (κυβερνήτης). Τον Ρον τον έβαλα μέσα. Έχανε. Δεν υπήρχε περίπτωση (νίκης). Είχε τελειώσει. Ήταν νεκρός. Θα παραιτούνταν. Είχε τελειώσει».