Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ιεράπετρας και όλης της Κρήτης, από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θέση Αγιά Φωτιά, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιομετρα από την Ιεράπετρα, στο δρόμο προς τη Σητεία.

Ο βράχος που αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε το θάνατο μιας αλλοδαπής γυναίκας που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή, με το σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Το τραγικό συμβάν

Τραγωδία τη νύχτα στην Κρήτη: Βράχος καταπλάκωσε ξενοδοχείο και σκότωσε γυναίκα σε δωμάτιο!
Ευτυχώς σώθηκε ένα 9χρονο αγόρι, ο γιος της, ενώ η επιχείρηση διάσωσης κράτησε όλη τη νύχτα. σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο βράχος έπεσε πάνω σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο οποίο μέσα βρισκόταν μια τριμελής οικογένεια από την Τσεχία. Εγκλωβίστηκε το παιδί και η μητέρα και ο πατέρας σε διπλανό χώρο του ίδιου δωματίου σε κατάσταση σοκ δεν πίστευε τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με  πληροφορίες του  Neakriti.gr κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και κατατρακυλώντας καταπλάκωσε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην πλαγιά της Αγίας Φωτιάς Λασιθίου στην Ιεράπετρα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κτήριο και να καταπλακώσει την 45χρονη γυναίκα η ο οποία ανασύρθηκε νεκρή. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ήταν πολύ μεγάλο και το στοίχημα το ίδιο να απεγκλωβιστεί σώος μέσα από τα συντρίμμια το παιδί της οικογένειας που επίσης είχε εγκλωβιστεί.
Το απίστευτο είναι ότι ο πατέρας της οικογενείας 51 ετών έβλεπε όλα αυτά να εκτυλίσσονται μπροστά του χωρίς να μπορεί να το πιστέψει καθώς από τύχη βρισκόταν σε άλλο σημείο του ίδιου διαμερίσματος που καταπλακώθηκε από τον βράχο το οποίο έμεινε ανέγγιχτο και δεν κινδύνευσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μισό ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την αποκόλληση του βράχου ο οποίος κύλησε στην πλαγιά και έπεσε πάνω στο κτήριο με αποτέλεσμα αυτό να γκρεμιστεί και να καταπλακωθεί το 9χρονο παιδί και η 45χρονη μητέρα η οποία ωστόσο έχασε τη ζωή της και οι διασώστες την ανέσυραν νεκρή.