Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ειδικότερα σύμφωνα την ΕΛΑΣ τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα έργου, που ήταν σταθμευμένο στα Προπύλαια, ενώ προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη πλατεία Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν πάλι σε χρήση χημικών καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες ατόμων.

Τέλος, οι άγνωστοι υποχώρησαν προς την οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην συμβολή της με την οδό Σωκράτους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί, ενώ παραμένουν περίπου 300 άτομα μπροστά από την Βουλή χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση.

 

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, με πολλούς να κρατούν πανό και μαύρα μπαλόνια.

Συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

 

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό. Οι διαδηλωτές τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και στο ΜΕΤΡΟ. Καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που είναι σε εξέλιξη από τις 11  πρωί στο Σύνταγμα.

Οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 έως τις 4 για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Ακινητοποιημένα το Σαββατοκύριακο τα τρένα και ο προαστιακός λόγω της 48ωρης απεργίας των Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ.