Τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση για την ανακοίνωση μέτρων που αφορούν τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, εξέφρασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου την φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη.

Αυτά τα μέτρα που πήρε η πολιτεία, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε ακόμη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον πατέρα της άτυχης Ελπίδας το θέμα εκτός από ηθικό είναι και οικονομικό. «Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας», δήλωσε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας.

Σχετικά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση είπε πως το ανέθεσε όπως και άλλοι γονείς στον δικηγόρο του. «Ό,τι θέλει ας προκύψει, ό,τι θέλει ας κάνει. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα περιοριστώ στον δικό μου ρόλο» είπε χαρακτηριστικά.