Σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Τεμπών στο ύψος του Ευαγγελισμού. Βαγόνια εκτροχιάστηκαν και υπήρξαν εκρήξεις ενώ ήδη καταγράφονται 16 θάνατοι με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 85 και να εκφράζονται φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους αφού οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους 350

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ ενώ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων για τον συντονισμό της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο για τη μεταφορά των τραυματιών όσο και για τον εγκλωβισμό επιβατών. Συνεχείς είναι και η ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, τρία βαγόνια της οποίας έχουν εκτροχιαστεί,  φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22 το απόγευμα.

Για τη σύγκρουση των τρένων έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός ενώ 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποιούν διακομιδές.

Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και το νοσοκομείο Παπανικολάου που διαθέτει τμήμα εγκαυματιών.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει προς τα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μετέβη στο σημείο της σύγκρουσης.

Επίσης ενεργοποιήθηκαν η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας μπαίνοντας σ πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την σύγκρουση έχει κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε άμεσα σε  πλήρη κινητοποίησης και η παροχή βοήθειας ήταν άμεση