Τούρκοι ψαράδες στη Μύκονο – Όλη η αλήθεια

by news

Δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών χωρικών Υδάτων, υπογραμμίζει κατηγορηματικά το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αλίευση από τουρκικά σκάφη πολύ κοντά στις ακτές της Μυκόνου, το Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  διευκρινίζει ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ”

Νωρίτερα επίσης, σε επικοινωνία του ΑΝΤ1 με το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για απλή διέλευση τουρκικών πλοίων, τα οποία λόγω ανέμων πλέουν με χαμηλές ταχύτητες και δεν υπάρχει καμία σχέση με αλεία. Κάτι δηλαδή, που προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα