Τούρκοι χάκερς «έριξαν» κυβερνητικές ιστοσελίδες

by Christos

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές καθώς Τούρκοι χάκερς εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων καταφέρνοντας να «ρίξουν» κάποιες από αυτές.

Συγκεκριμένα, η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler υποστηρίζει ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που επιβεβαιώνει και η Αθήνα.

https://www.facebook.com/ankaneferlertimmm/posts/496027534438272

Κοινοβουλευτικές πηγές επιβεβαίωσαν την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της εθνικής αντιπροσωπείας, όχι όμως ότι αυτή προκλήθηκε από Τούρκους χάκερ, διευκρινίζοντας ότι τελεί ακόμη υπό διερεύνηση ποιος είναι υπεύθυνος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση προκαλεί την πτώση της ιστοσελίδας λόγω υπερβολικού φόρτου, καθώς εμφανίζεται εικονικά σαν ταυτόχρονη είσοδος εκατομμυρίων χρηστών σε αυτή, κίνηση στην οποία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οι σέρβερ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα