Το άσπρο-μαύρο επιχειρείται από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία μιλούν για… “στοχοποίηση” της Τουρκίας από την Ελλάδα, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα ελληνικά Rafale και F 16 Viper μπορούν να καταστρέψουν την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Στην πραγματικότητα είναι αυτά τα μέσα που στοχοποιούν τον Έλληνα υπουργό, με χαρακτηριστικό σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, που έστρεψε τις βολές του τόσο κατά του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στοχοποιεί την Τουρκία. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο υπουργός Ανάπτυξης έκαναν διαδοχικές προκλητικές δηλώσεις. Αμφότεροι είπαν ότι είναι έτοιμοι απέναντι σε κάθε είδους εξωτερική επέμβαση και υποστήριξαν πώς έχουν στρατιωτική ανωτερότητα στον αέρα και στη θάλασσα» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Haber Global.

Στο ρεπορτάζ που ακολούθησε, υποστηρίχτηκε πως η Ελλάδα είναι αυτή που … «στοχοποιεί» την Τουρκία. «Δεν τελειώνουν οι προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από την Αθήνα. Μετά από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στοχοποίησε την Τουρκία. Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι “Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε βήμα της Τουρκίας”. Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, συνέχισε την πολεμοκαπηλία. Υποστήριξε πως η Ελλάδα με τα αεροσκάφη Ραφάλ και τα F-16 Viper, μπορεί να νικήσει την τουρκική πολεμική αεροπορία. Δήλωσε πως “Αν αποκτήσουμε την αεροπορική ανωτερότητα στο Αιγαίο τότε η Τουρκία θα απομείνει στο έλεος μας”» ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Την πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη αναπαρήγαγαν στο σύνβολό τους τα τουρκικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τη «σκανδαλώδη». Σημειώνεται ότι  ο υπουργός Ανάπτυξης, με την οποία απαντούσε στην απειλή του Ερντογάν ότι «θα έρθουμε νύχτα», λέγοντας:  «Γελάμε κάθε φορά που ακούμε αυτές τις λέξεις. Θέλω να ενημερώσω τον κ. Ερντογάν ότι τα Rafale kai Viper, θα καταστρέψουν την τουρκική αεροπορία αν τολμήσουν να έρθουν νύχτα, απόγευμα, πρωί ή βράδυ».