Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι

9
Pixabay

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, καθώς μια μόλις μέρα από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χθες, στο Αγαθονήσι, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε σήμερα το πρωί υπερπτήσεις πάνω από το νησί.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια, στις 10:41 και τρία λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι, επίσης στα 24.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά τακτική.

Oι σημερινές υπερπτήσεις έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι που προκάλεσε παραλήρημα στην Άγκυρα, με τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τουρκικά εδαφών υπό… ελληνική κατοχή.

«Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος», έγραψαν χαρακτηριστικά τουρκικές ιστοσελίδες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το Αγαθονήσι, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε αποδέχεται αμφισβητήσεις εθνικών εδαφών, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας, σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr