Το κύμα οργής και αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεγαλώνει. Η δυσαρέσκεια για τη νυν κυβέρνηση της Τουρκίας μεταφέρθηκε πλέον και στα γήπεδα.

Οπαδοί της Μπεσίκτας (ενός από τους συλλόγους της Κωνσταντινούπολης που βρίσκονται αρκετά κοντά στην αντιπολίτευση), ακολουθώντας το παράδειγμα οπαδών της Φενερμπαχτσέ, κάλεσαν με συνθήματά τους την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί σχεδόν 3 εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πρόκειται για μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των Αρχών στη γειτονική χώρα.

Μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών, η τουρκική κυβέρνηση έχει επικριθεί έντονα από την αντιπολίτευση και ανεξάρτητα ΜΜΕ για καθυστερημένη ανταπόκριση σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Οπαδοί Μπεσίκτας

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Πέταξαν επίσης λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία και έπληξε επίσης τη γειτονική Συρία.

Οπαδοί Φενερμπαχτσέ

Το Σάββατο 25/2, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ στη διάρκεια του αγώνα με την Κόνιασπορ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!».

«Ο σεισμός δεν καταστρέφει μόνο σπίτια, αλλά και την αυτοκρατορία του φόβου. Ακόμα κι αν απαγορεύσουμε το Twitter ή τηλεοπτικά κανάλια, οι φωνές βρίσκουν ένα κενό και υψώνονται. Όπως συνέβη στην κερκίδα της Φενέρμπαχτσε», τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Χος στο Twitter.

Έκκληση Μπαχτσελί σε συλλόγους να λάβουν μέτρα

Ο ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση, εταίρος του συνασπισμού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάλεσε τους συλλόγους να λάβουν «επείγοντα και απαραίτητα μέτρα» για να διασφαλίσουν ότι οι αγώνες διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter τα εξής: «Καθώς η χώρα μας παλεύει ενάντια στη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα, το να φωνάζουμε συνθήματα παραίτησης κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενερμπαχτσέ-Κόνιασπορ είναι ανεύθυνο και παράλογο».