Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Ερντογάν είναι ο νικητής των τουρκικών εκλογών με 51,8% ενώ ο Κιλιντσντάρολγου κατέγραψε το 48,2%.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

«Συνεχίστε να παρακολουθείτε την καταμέτρηση», λέει ο εκπρόσωπος του CHP

Μια πρώτη δήλωση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κιλιτσντάρογλου. Ο εκπρόσωπος του κόμματος ζητά από τους υποστηρικτές του κόμματος να συνεχίσουν να παρακολουθούν την καταμέτρηση στις κάλπες.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, η κούρσα είναι στήθος με στήθος. Συνεχίστε να κάνετε το καθήκον σας μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία», είπε.

Άφησε και μια αιχμή κατά της απόφασης του Ερντογάν να εκφωνήσει νικητήριο λόγο στους υποστηρικτές του από την έδρα του AKP στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του CHP είπε ότι «κανένας δεν πρέπει να προσπαθεί να θολώσει τα νερά με ομιλίες στο μπαλκόνι».

Στο 84,93% η συμμετοχή στο β' γύρο

Σε πολύ υψηλά επίπεδα η συμμετοχή των εκλογέων, που έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον πρώτο γύρο.

Έρευνα για fake news εν μέσω των εκλογών στα social media

Έρευνα για χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα που φέρονται να «διέδιδαν παραπλανητικές πληροφορίες» εν μέσω των εκλογών άρχισε η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Οι αναρτήσεις τους, πάντα κατά τις αρχές, «διασάλευαν τη δημόσια τάξη και ειρήνη με τρόπο που δημιουργεί παραπλανητικές, μη ρεαλιστικές και ψευδείς αντιλήψεις».

Το Middle East Eye ανέφερε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για πέντε δημοφιλείς λογαριασμούς.