Τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο την περασμένη νύκτα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο και καζίνο στα σύνορα της Καμπότζης με την Ταϊλάνδη και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη γύρω στις 23:30 (τοπική ώρα, 18:30 ώρα Ελλάδας) στο Grand Diamond City, στην πόλη Παοϊπέτ της Καμπότζης.

«Σ’ αυτό το στάδιο υπάρχουν 19 νεκροί. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεκ Σοχόμ, διευθυντής της υπηρεσίας ενημέρωσης της επαρχίας Μπαντεάι Μιν Σέι. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Επιχείρηση διάσωσης, που διεξάγεται από κοινού από τους Καμποτζιανούς και τους Ταϊλανδούς, συνεχίζεται σήμερα. Από τα απανθρακωμένα κτίρια, δεν απομένουν παρά τα θεμέλια και κομμάτια από τις προσόψεις τους.

Από ταϊλανδικής πλευράς, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχουν 13 σοβαρά τραυματίες, ανέφερε αξιωματούχος της μεθοριακής με την Καμπότζη επαρχίας Σα Καεό.

«Περισσότερα από 50 άτομα» έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αυτής της ταϊλανδικής επαρχίας, ανέφερε ο κυβερνήτης της, ο Παρίνια Φοθισάτ. Περίπου 60 άλλοι αναχώρησαν από το νοσοκομείο έπειτα από ιατρικές εξετάσεις.

Συνολικά 79 Ταϊλανδοί, 30 Καμποτζιανοί και 8 Ινδονήσιοι πέρασαν από τα ταϊλανδικά νοσοκομεία, διευκρίνισε.