Τον επισκέφθηκε αφού τον χρηματοδότησε και τον έβαλε και στο ευρωψηφοδέλτιο!

98
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Συστημένος πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στο ορεινό χωριό Χουδέτσι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και ανήκει στον Δήμο Αχαρνών – Αστερουσίων.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν για ποιόν λόγο επελέγη το συγκεκριμένο χωριό για να το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός όμως όσοι γνώριζαν δεν παραξενεύτηκαν. Ο λόγος είναι ο Ιρλανδός μουσικός Ρος Ντέιλι ο οποίος εδώ και χρόνια έχει φτιάξει ένα μουσικό εργαστήρι εκεί, τον «Λαβύρινθο», το οποίο όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, μέχρι το 2017 οπότε με παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και έτσι σώθηκε.

Ο Ρος Ντέιλι λοιπόν από τότε αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπε όχι στην πρόταση του αρχηγού του για να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Μόνο που όταν ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τους 42 υποψηφίους στο ΣΕΦ, ο Ιρλανδός μουσικός έλειπε στη Σικελία για να διδάξει κρητική μουσική. Είπαν λοιπόν μια και θα πήγαινε στην Κρήτη ο πρωθυπουργός να κάνει ένα πέρασμα και από την έδρα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του.

Η επίσκεψη είχε οργανωθεί προσεκτικά και είχε γίνει κινητοποίηση με αποτέλεσμα το χωριό να γεμίσει κόσμο όχι μόνο από τις γύρω περιοχές αλλά και από το Ηράκλειο. Άλλωστε ο δρόμος που ενώνει την πρωτεύουσα του νομού με το Χουδέτσι είναι πολύ καλός – γύρω στα 20 λεπτά η απόσταση – έστω κι αν ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά εκτός από μια παράκαμψη που ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με χρήματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr