tomanifesto.gr: η απάντηση μας στο ΚΙΝΑΛ

18305
KINΑΛ: «Εντός στόχου» και αναμονή μέχρι τα επίσημα αποτελέσματαtomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Κατανοούμε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί είναι επιλήψιμο μια συνάντηση ενός επιχειρηματία του μεγέθους και της προσφοράς του Βαρδή Βαρδινογιάννη, να προκαλεί τέτοια οξεία αντίδραση και μάλιστα για ένα ρεπορτάζ ιδιαιτέρως προσεκτικό σε σχέση με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης που εξέδωσε αρχικά το ΚΙΝΑΛ και στη συνέχεια με τη μορφή σχολίου.

Κατ’ αρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι είναι απολύτως θεμιτό ο αρχηγός ενός κόμματος να έχει επαφές και συναντήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο. Όταν μάλιστα πρόκειται για επιχειρηματίες του επιπέδου Βαρδινογιάννη, του οποίου η παρουσία στα δημόσια πράγματα αποτιμάται θετικά, θεωρούμε ότι οι επαφές είναι επιβεβλημένες. Κατά συνέπεια εκείνο που φανταζόμαστε ότι ενοχλεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν είναι η συνάντηση, αλλά η πληροφορία περί της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση.

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε είναι προϊόν δημοσιογραφικού ρεπορτάζ (με πιθανή απόκλιση ως προς τo χρόνο) και σε καμία περίπτωση δεν θίγει ή συκοφαντεί πρόσωπα και καταστάσεις. Εκείνο που ενοχλεί στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πολιτικές εκτιμήσεις και οι προεκτάσεις του θέματος που γίνονται στη βάση του γεγονότος, και όχι αυτό καθαυτό το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το δημοσίευμα δεν είχε «στόχο» να πλήξει αλλά να αναδείξει. Αντιθέτως οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και τα σχόλια του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ στοχοποιούν και απειλούν.

Σε κάθε περίπτωση εκείνοι ξέρουν κι εμείς ξέρουμε…

ΥΓ. Η αναφορά στην αρχική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ περί μονταζιέρας είναι και υβριστική και συκοφαντική.

Τι λέει το ΚΙΝΑΛ

Το σημερινό κατάπτυστο και fake σχόλιο του site tomanifesto.gr, δεν αξίζει καν διάψευσης. Ως φαίνεται όμως την μονταζιέρα που εγκατέλειψε ο κ. Τσίπρας στα υπόγεια του Μαξίμου, την χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα του κ. Μητσοτάκη. Ας καταλάβουν καλά ότι δεν ¨μασάμε¨ από τέτοιες άθλιες πρακτικές. Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

…………………………………………………………………………………………………………….

Ακολουθεί το ρεπορτάζ μας για την επίμαχη συνάντηση

Αποκλειστικό: συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-Γεννηματά – Τι απαντά το ΚΙΝΑΛ

18 Ιουλίου 2019, πριν από τρεις μέρες, στο πολυτελές Club21. Τρεις γνωστές φιγούρες, γευματίζουν και συζητούν με πάθος. Όσοι τους αναγνώρισαν-δεν ήταν και πολύ δύσκολο-κατάλαβαν, ότι «κάτι τρέχει». Τον τόνο της συζήτησης, τον έδινε ο γηραιότερος της παρέας και οι δυο νεότεροι, άκουγαν και κυρίως συμφωνούσαν…

Γράφει ο ΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tomanifesto.gr, στο ίδιο τραπέζι έτρωγαν και τα έλεγαν, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. Δυο μέρες αργότερα η Φ. Γεννηματά, χωρίς στοιχειώδη επιχειρηματολογία, ανακοίνωσε, ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο απομονωμένος και δύσθυμος Α. Τσίπρας βρήκε έναν «απρόσμενο» συμπαραστάτη. Ο ρόλος του μεγαλοεπιχειρηματία λέγεται, ότι ήταν καταλυτικός, αν όχι επιτακτικός.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο επιχειρηματίας δεν κρύβει τη δυσφορία του γιατί ο πρωθυπουργός δεν έβαλε στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να “φέρνει προσκόμματα” στην επένδυση του Ελληνικού. Του μεγάλου «εχθρού» δηλαδή του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Λάτση.

Πάντως όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξέρουν ότι δεν έχει καμία “ομοιότητα” με τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος όπως φημολογείται “ικανοποιούσε ασμένως τις επιθυμίες της διαπλοκής”.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία, πριν από τις εκλογές στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία, παρουσία της κας. Γεννηματά φέρεται να αποφασίστηκε το «φάγωμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η «βαριά διαπλοκή» δεν έκρυψε ποτέ της, την συμπάθεια που τρέφει για τον «βολικό» Α. Τσίπρα. Και δεν την κρύβει ούτε τώρα, φροντίζοντας-πριν καν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση-να οργανώσει την υπονόμευση της.

Η σχέση, εξάλλου, του παλιού Μεγάρου Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία, είναι πασίγνωστες. Όπως και η σχέση της Φ. Γεννηματά με τον μεγαλο-επιχειρηματία είναι γνωστή..

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ο «συνδυασμός των δυνάμεων», που προωθεί η διαπλοκή. Όπως και το πως θα αντιδράσει σημαντικό τμήμα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, που δεν κινείται στην γραμμή της δορυφοροποίησης του ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην δημιουργία «αντιμητσοτακικού μετώπου» 13 μέρες μετά τις εκλογές…

Διαψεύδει τη συνάντηση το ΚΙΝΑΛ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα του site «tomanifesto.gr»

Το σημερινό κατάπτυστο και fake σχόλιο του site tomanifesto.gr, δεν αξίζει καν διάψευσης. Ως φαίνεται όμως την μονταζιέρα που εγκατέλειψε ο κ. Τσίπρας στα υπόγεια του Μαξίμου, την χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα του κ. Μητσοτάκη.Ας καταλάβουν καλά ότι δεν ¨μασάμε¨ από τέτοιες άθλιες πρακτικές. Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr