Το βαθμολόγιο των υπουργών

61

Εκπλήξεις και ανατροπές ως προς την κατάταξη στη «χρυσή» 20άδα των πλέον δημοφιλών υπουργών, καταγράφονται στη δημοσκόπηση της GP0 για λογαριασμό των «Παραπολιτικών».

Στην κορυφή των προτιμήσεων τόσο αυτών που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΝΔ όσο και αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή ΚΚΕ βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, σαφώς ενισχυμένος από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας. Ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος διατηρεί ερίσματα ακόμα και στο χώρο του ΚΚΕ από το οποίο προέρχεται με τις θετικές γνώμες στο 20.2%. Τρίτος στη γενική κατάταξη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που εκτός των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (45.9% και 25,4%) χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. (με 50.0% και 18.5%), αλλά ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ στις μάλλον θετικές γνώμες (23.1 %). Τέταρτος έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως στους ψηφοφόρους της ΝΔ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις θετικές γνώμες. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στις προτιμήσεις τόσο της γενικής κατάταξης όσο και των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο παραδοσιακά δημοφιλής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, καταλαμβάνει την έκτη θέση σε θετικές γνώμες, έχοντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της ΝΔ κατά 50.6% και 24.4%. αλλά και ως προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝ ΑΛ με το εντυπωσιακό 66.7% στις θετικές γνώμες και 10.8% στις μάλλον θετικές. Έβδομος σε δημοφιλία είναι ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που χαίρει γενικότερης αναγνώρισης, αφού στους ψηφοφόρους της ΝΔ έρχεται δέκατος στη σειρά, ενώ στην όγδοη θέση βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, που στους ψηφοφόρους της ΝΔ έρχεται τρίτος σε θετικές γνώμες

Η δεκάδα κλείνει με τον σε πολύ καλό επίπεδο για νέο πολιτικό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, μάλιστα, Στ. Πέτσα, όγδοο στους ψηφοφόρους της ΝΔ, και δέκατο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη, ενδέκατο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δεύτερη δεκάδα, σε θετικές γνώμες ηγείται ο υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αρχιτέκτων του «επιτελικού κράτους», ενώ ακολουθούν κρίσιμοι υπουργοί, όπως ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος Π. Πικραμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο «δοκιμαζόμενος» στην παρούσα πλέον φάση υπουργός Τουρισμού X. Θεοχάρης. Χαμηλές, αλλά «βιώσιμες» πτήσεις στις θετικές γνώμες σημειώνουν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης που κλείνει τη λίστα των 20 πιο δημοφιλών υπουργών.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr