Σεξιστικό σχόλιο βουλευτή των συντηρητικών «Τόρις» για την υπαρχηγό των Εργατικών ‘Αντζελα Ρέινερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο βουλευτής την κατηγόρησε ανώνυμα για «τεχνάσματα βγαλμένα από την ταινία Βασικό ‘Ενστικτο», καταγγέλοντας ότι σταύρωνε και ξεσταύρωνε τα πόδια της για να μαγνητίσει το βλέμμα του Μπόρις Τζόνσον μέσα στη Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή, ενώ η ίδια η κυρία Ρέινερ απάντησε ότι κατηγορείται γιατί «είναι γυναίκα και έχει πόδια».

Στο μεταξύ, η συντηρητική πρόεδρος της επιτροπής γυναικών και ισοτήτων, Κάρολιν Νόουκς ζητά με επιστολή της ανάκληση της κοινοβουλευτικής άδειας του συγγραφέα του άρθρου, Glen Owen, που υπογράφει το επίμαχο άρθρο στην εφημερίδα Mail on Sunday.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει έκτακτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση για το θέμα, καθώς ο Πρόεδρος της της Βουλής των Κοινοτήτων κάλεσε ήδη τον εκδότη της εφημερίδας να δώσει εξηγήσεις για το «σεξιστικό άρθρο», που βασίζεται σε ανώνυμο βουλευτή των Συντηρητικών.