Το βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές μαζί με σκόνη (vid)

by Achilles

Το αφρικανικό βαρομετρικό χαμηλό, που το πρωί της Τρίτης (14/1) βρισκόταν στις ακτές της Λιβύης, ξεκίνησε τη κίνησή του προς τα νότια της Κρήτης, με αποτέλεσμα να αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τις επόμενες ημέρες στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθούν βροχές κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα απόψε (14/1) τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (15/1) κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την Τετάρτη (15/1) στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη (16/1), κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

Τα αφρικανικά βαρομετρικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα