Συμπληρώθηκαν σήμερα 32 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την «χρυσή ομάδα» του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων μεγάλων παικτών που έβγαλαν την Ελλάδα στους δρόμους και έβαλαν το μπάσκετ μέσα στα σπίτια μας.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα εκείνης της εποχής ήταν και το πριμ που είχαν μοιραστεί τότε οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η ιστορία έγραψε ότι το ποσό που μοιράστηκαν οι αθλητές εκείνης της ομάδας ήταν κοντά στα 103 εκατ. δραχμές , δηλαδή περίπου 300.000 ευρώ.

Ήταν πολλά τα λεφτά και για εκείνη την εποχή, αλλά ακόμη και για την σημερινή!

Αρκεί να σημειωθεί ότι για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2017 (30 χρόνια αργότερα) οι διεθνείς της Σλοβενίας πήραν 65.000 ευρώ πριμ (περίπου 4.000 ευρώ ο καθένας) και διαμαρτυρήθηκαν στην Ομοσπονδία της χώρας τους γιατί τα λεφτά ήταν λίγα. Οι Σέρβοι που είχαν έρθει στην δεύτερη θέση μοιράστηκαν 300.000 ευρώ, ενώ οι Ισπανοί  που ήρθαν τρίτοι πήραν 450.000 ευρώ!

Για να γυρίσουμε όμως πίσω, στην Ελλάδα που βρισκόταν στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ,το πριμ της ΕΟΚ (της Ομοσπονδίας του μπάσκετ) ήταν  30 εκ.δραχμές και προήλθε κυρίως από τα έσοδα των εισιτηρίων της Εθνικής στο ΣΕΦ που γέμιζε. Ακόμη 28 εκ. δραχμές είχε προσφέρει ο Γιάννης Λάτσης κι άλλα 25 εκ. δραχμές η Εθνική Τράπεζα. Το ποσό των 20 εκατ. δραχμών είχαν προσφέρει άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες.