Το Pasokification διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

481
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΗ πασοκοποίηση διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ουδόλως ξαφνιάστηκαν από τον τρικούβερτο καυγά μεταξύ Τσίπρα-Τσκαλώτου και Σκουρλέτη-Γεροβασίλη. 

Κι αυτό γιατί όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, η επιχείρηση πασοκοποίσης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει αντιστάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και ειδικά στην ομάδα των +53. Κάτι που εξάλλου φάνηκε στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το ξέσπασμα Τσίπρα “άντε μην τα πάρω στο κρανίο” δείχνει ότι ο δρόμος προς το συνέδριο μόνο στρωμένος με ρόδα δεν θα είναι για τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες εφόσον επιλεγεί η εκλογή νέου προεδρου να γίνει από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ τότε θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα είναι μόνος του- όπως επιδιώκει- ο Τσίπρας.

Ηδη ακούγεται το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ το σενάριο για υποψηφιότητα του Νίκου Φίλη μάλλον είναι αδύναμο.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη μεγάλη ήττα που υπέστη στις εθνικές εκλογές, θα είναι δύσκολη και με πολλές εσωκομματικές μάχες και πολλά αντάρτικα. Κι ας λένε, όσοι τα λένε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι ισχυρός”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr