Την αναγκαιότητα να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη θα προσδιορίζει και τις επόμενες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, κριτής θα είναι ο λαός.

Αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι έχουν κοινό στόχο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα παρά με τη ΝΔ και εμένα, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, επίσης, ότι η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί προσωπικό του στοίχημα για την επόμενη τετραετία και στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι αναμένεται να γίνουν 10.000 προσλήψεις. Αναμένονται δε και επενδύσεις στην υγεία, οι οποίες θα γίνουν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έδωσε εκ νέου έμφαση στο κοστολογημένο πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπει, όπως έκανε χθες ο ίδιος από την Ελευσίνα, οπότε και ανακοίνωσε την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, τη μονιμοποίηση του Freedom Pas και την αύξηση στο επίδομα τέκνων των δημοσίων υπαλλήλων. Τα μέτρα αυτά, όπως έκανε καθαρό ο πρωθυπουργός, είναι εντός στόχων και στα πλαίσια των δημοσιονομικών ορίων. «Δεν χρειάζεται να πάρουμε το πράσινο φως από τους εταίρους», είπε.