Το Πάσχα στο χωριό και το Πάσχα των κορόιδων

by MANIFESTO

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά… Οι Έλληνες όμως πεθαίνουν στις ΜΕΘ και αυτό ουδείς «αρνητής» μπορεί να το αμφισβητήσει. Παρ’ όλα αυτά σε μια επίδειξη… υψηλής κοινωνικής ευθύνης οι ατρόμητοι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους.

Ας είναι καλά η «Εργάνη» και τα σχετικά δικαιολογητικά που συνοδεύουν την έξοδο προς την ελευθερία. Τέτοιες ουρές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας είχαμε να δούμε από την εποχή που ο κορωνοϊός μιλούσε κινέζικα. Διότι εάν εξαιρεθούν κάποιες τραγελαφικές περιπτώσεις (πχ επίσκεψη σε οδοντίατρο στο Κιλκίς), όλοι οι υπόλοιποι φεύγουν με την… άδεια της αστυνομίας.

Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι κανείς δεν έχει μόνιμη κατοικία στην Αττική. Μια δεύτερη ότι Πάσχα στην πόλη θα κάνουν μόνο τα κορόιδα. Όσο για τους δεύτερους αυτοί θα είναι που θα πληρώσουν ένα μελλοντικό lock down μια και οι «έξυπνοι» πήραν το νόμο στα χέρια τους.

Εν προκειμένω έγραψαν το νόμο και τα περιοριστικά μέτρα εκεί που συνήθως εναποθέτουν οι ελληνάρες το μέλλον και την πρόοδο της Ελλάδας. Γιατί με τέτοιες εικόνες, όπως αυτές στα διόδια, το καλοκαίρι δεν προβλέπεται ευοίωνο. Όσο για το σπαραχτικό αφήγημα ότι ο κόσμος κουράστηκε και διάφορα άλλα τέτοια, πρόκειται περί κορυφαίας ανοησίας.

Γιατί δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ώστε να γίνει αντιληπτό ότι με τέτοιες «πατέντες» κάποιοι που θα πάνε για Πάσχα στα χωριά τους, ενδέχεται οι ίδιοι και όσοι συναντήσουν εκεί να πάνε για… ξεκούραση σε τόπο χλοερό. Κι όλα αυτά γιατί το αρνί δεν μπορεί να περιμένει.

Δυστυχώς δεν είμαστε μόνο άξιοι της τύχης μας, αλλά προκαλούμε και τη τύχη μας αντί να αναλογισθούμε που θα οδηγήσει τη χώρα η ανευθυνότητα που δήθεν εμφανίζουμε ως «κούραση». Κατά τα άλλα μας ενοχλούν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες.

Χ.Π.Π.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα