Το όνομά μας είναι Άρης Πορτοσάλτε…

376

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε εμπαίζουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς»!
Ο Άρης βρίσκεται στο τρίτο στάδιο αυτής της κοινωνικά παρακμιακής «αλυσίδας» ,σύμφωνα με το παραπάνω τσιτάτο.
Ξεφυλλίζουμε το κεφάλαιο αυτής της ωμής ανθρωποφαγίας απ τις ταξιαρχίες του Ρουβίκωνα που γράφουν συνθήματα νύχτα, και θέλουν να κερδίζουν εύκολες νίκες με κρυμμένα πρόσωπα κι ενώ βανδαλίζουν κρύβουν επιμελώς και την ηγεμονία των υποστηρικτών τους….
Του Πέτρου Κασιμάτη
Ο Άρης Πορτοσάλτε ,στις δεκαετίες που τον γνωρίζουμε , είναι του δόγματος «ποτέ να μην ανέχεσαι να σου λέει « όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».
Επί πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ , γνωρίζαμε έναν επίμονο, εργατικό ρεπόρτερ , με ικανότητες και αστική παιδεία που την κληρονόμησε από τα σχολεία της Πόλης όπου μεγάλωσε και που ένοιωσε στο πετσί του το άλγος μιας βίαιης μετοίκησης από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Ρωμιός της Κωνσταντινούπολης ήπιε αυτό το κώνειο της ιδιότυπης εξορίας των Ελλήνων της Πόλης -δεν ξέχασε ούτε μια στιγμή τις ρίζες του- κι ήλθε παιδί-έφηβος στην Αθήνα , εργάστηκε , δεν προκάλεσε, δεν έκοψε με το, μαχαίρι του συμφέροντος. Ούτε χρειάστηκε ποτέ ν α ξεδιπλώσει την ιδεολογική του σημαία….

Στην Ελλάδα, με τα χρόνια να περνούν δεν μπορούσε παρά να καταγράψει (ως ωφέλιμε και ως δημοσιογράφος) τους τριγμούς του κοινωνικού σκότους, την Ελλάδα της παρακμής, την Ελλάδα που τελειώνει με άχρηστες ηγεσίες, παραπλανητικά λόγια μιας δήθεν Αριστεράς , κενά ευφυολογήματα πολιτικής συμπεριφοράς που έφεραν τη δόλια πατρίδα στο έσχατο σημείο της πτώσης…Ο Άρης προσπαθούσε και προσπαθεί να αναχαιτίσει την αριστερή σαχλαμάρα την ίδια ώρα που σοβαροί αριστεροί – και κυρίως αντιστασιακοί που έμειναν στο περιθώριο της ιστορίας -κουνούν το κεφάλι για μια χώρα που πεθαίνει απο το σύνδρομο της επίκτητης πολιτικής ανεπάρκειας!! Ας είναι!!

Σήμερα, μετά και τη νέα νυχτερινή επίθεση των καλοζωισμένων ….αντιεξουσιαστών που προτιμούν το σκοτάδι -γιατί την ημέρα προφανώς κοιμούνται έως αργά- θαρρώ πως το όνομα όλων μας πρέπει να είναι Άρης Πορτοσάλτε!!!!
Για να βρεθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που κάνουν το λάθος να ψάχνουν για εκδίκηση. Που τους κυνηγούν τα φαντάσματα της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Που πάσχουν από το σύνδρομο της ρεβάνς!!

Κάποτε, γράφοντας ένα δημοσιογραφικό κείμενο για τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ -τον άλλον Άρη- τον Άρη Βελουχιώτη , ο μαυροσκούφης καπετάν-Ερμής (δεξί του χέρι ) μου είχε πει «Θα ήθελε πολύ να σας συναντήσει ο Άρης, αν ζούσατε στην εποχή του…»!!
Σήμερα, αυτοί οι αριστεροί του δηθενισμού, οι αριστεροί με τις ισχυρές πλάτες που τους μεταφέρουν ως και περιπολικά στα σπίτια τους ( για να θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν) κάνουν το λάθος να ψάχνουν για εκδίκηση. Αγνοούν πως όταν το κάνεις αυτό, σκάβεις δυο λάκκους-τον έναν για σένα!!

Θα πρέπει να μάθουν, ότι στην είσοδο του ζωολογικού κήπου στο Λονδίνο υπάρχει μια επιγραφή με τις λέξεις «Το πιο άγριο ζώο του κόσμου». Και δίπλα υπάρχει ενας τεράστιος καθρέπτης!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr