fbpx

Το «όχι σε όλα» του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κοινωνίας

by pavlos

Με ένα εκκωφαντικό «απών» η αξιωματική αντιπολίτευση σφιχταγκαλιάζεται με την αναλγησία, μένοντας σταθερή στη στάση που τηρεί όλη την 4ετία.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία και την ομιλία του στη Βουλή, «πέρασε» μέσω του επιδόματος ειδικών αποστολών την πρόθεσή του για αποκατάσταση αδικιών και μισθολογικών ανισοτήτων, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας πως αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία. Στην ίδια κατεύθυνση, θα έρθει άμεσα μέσω νομοθετήματος και η ενίσχυση των συνταξιούχων που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, με κοινωνικό πρόσημο, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ένα εκκωφαντικό «απών» καταρρίπτοντας από μόνος του το αφήγημά του της κοινωνικής ευαισθησίας, επιλέγοντας το στείρο «όχι σε όλα», που χαρακτήρισε τη στάση του καθ’ όλη την τετραετία Μητσοτάκη, μέχρι το τέλος.

«Απουσιάζω» θα λένε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου, εκεί όπου θα περάσουν μια σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ανάμεσά τους τα αναδρομικά ύψους 100 ευρώ, που θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων εκκρεμούν οι επικουρικές, το επίδομα σε αυτούς που η προσωπική διαφορά τούς στέρησε την αύξηση στη σύνταξή τους και η επιταγή ακρίβειας για τους ευάλωτους εν είδει πασχαλινού επιδόματος, που μπαίνει στην τελική ευθεία. Και σε όλα αυτά θα λάμπουν με την αφωνία τους στις ψηφοφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μητσοτάκη να κάνει… πάρτι.

 

Αδειανό πουκάμισο

Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ που, σε περίοδο προκλήσεων και δύσκολων καταστάσεων για τους πολίτες και τα εθνικά ζητήματα, επέλεξε να λέει απλώς όχι, ακόμα και για τα οικονομικά μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μένοντας… πουκάμισο αδειανό η αποστροφή Τσίπρα «ό,τι είναι καλό για τους πολίτες θα το ψηφίζουμε».

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κορωνοϊό να βυσσοδομεί στη χώρα μας, καταψήφισε τα κατεπείγοντα μέτρα «για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» μαζί με το ΚΚΕ, με το πρόσχημα πως «δεν είναι αρκετά». Η συνέχεια ήρθε με την καταψήφιση των μέτρων ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Ιανό, το φονικό καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε Θεσσαλία, Ιόνιο και Μακεδονία εν μέσω τουριστικής σεζόν. Στα μέτρα που προέβλεπαν εφάπαξ ενισχύσεις 600 ευρώ για τους πληγέντες, φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις και ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων, η Κουμουνδούρου είδε… λεφτόδεντρα και δωράκια και καταψήφισε…

 

Μέτρα στήριξης

Μια από τα ίδια και στα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας, με την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού πρώτα αμφιταλαντεύτηκε και αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα ανά περιπτώσεις, να ξαναψηφίζει όχι: καταψήφισε τα fuell pass –με το ΚΚΕ, όταν είχαν υπερψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση εκτός από τη Ν.Δ.–, ανήγαγε το power pass σε αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατός του «βαφτίζοντάς» το απάτη-pass, παραβλέποντας τα οφέλη για τους καταναλωτές και στο τελευταίο μέτρο τύπου pass, το market pass, ενώ αρχικά η Κουμουνδούρου διέρρεε πως θα υπερψηφίσει το μέτρο, την επόμενη ημέρα στη Βουλή αρκέστηκε στο… παρών, για να μη χαλάσει και το γούρι…

Ο κ. Τσίπρας δεν επέδειξε μεγαλοψυχία ούτε στα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας του περασμένου Μαρτίου, που περιελάμβαναν επιδόματα ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, ΑΜεΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον… κυνηγά για να απαντήσει «αν θα ψηφίσει τα μέτρα 1,2 δισ., με τα οποία η συνολική στήριξη προσεγγίζει τα 4 δισ., που απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας».

 

Αλλεργία στην προσφορά 

Μια από τις περιπτώσεις που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, λόγω και της συναισθηματικής φόρτισης της πρωτοβουλίας, ήταν η καταψήφιση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ της δωρεάς της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το 2018 για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών, όπως και της σύμβασης του Δημοσίου με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ανέγερση Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. «Κερασάκι στην τούρτα» η καταψήφιση των αμυντικών δαπανών στον περσινό προϋπολογισμό και του νομοσχεδίου που αφορούσε την αγορά των 6 Rafale.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα