Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για “βαρύ ποινικό αδίκημα” αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του πρώην, από το απόγευμα της Δευτέρας, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντιδιαστολή με την λιτή και απέριττη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη τόσο από την ευρωομάδα όσο και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αρχική πληροφορία που αφορούσε καταγγελία για παρενόχληση έδωσε τη θέση της σε νέες που μιλούν για κακοποίηση και ξυλοδαρμό σε βάρος της , δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που δεν έχει διαψευστεί, αντιθέτως το αποδέχονται και οι διαδικτυακοί υποστηρικτές του Αλέξη Γεωργούλη που φωνάζουν ότι  “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” και κατηγορούν το φερόμενο ως θύμα,  είναι ότι η καταγγελία έγινε το 2020

Το επισημαίνει και το ΠΑΣΟΚ που σημειώνει ότι οι βελγικές αρχές κινήθηκαν με τον δικό τους τρόπο ως προς την εξέταση της υπόθεσης πριν φτάσουν στο να υποβάλουν αίτημα άρσης της ασυλίας του Ευρωβουλευτή, ο οποίος στη συνέχεια εμφανίσθηκε να δηλώνει παραίτηση από το κόμμα και να ζητά ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, αλλά μετά από τη δημοσιοποίηση από την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής του.

Πρόκειται πάντως για τις ίδιες βελγικές αρχές που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε με αφορμή το θέμα της Εύας Καιλή, ότι ζηλεύει.  Για τις ίδιες αρχές για τις οποίες και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε πως υπάρχουν δικαστές στο Βέλγιο, εν τούτοις από χθες το απόγευμα τα τρολς ανέλαβαν ρόλο αποδόμησής τους. Κυρίως όμως της καταγγέλλουσας εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι πως ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε άλλος πολιτικός αντίπαλος, ούτε κάποιος αόρατος εχθρός που κατά καιρούς επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ για να δείξουν ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι που αποσκοπεί στο να μην κερδίσει τις εθνικές εκλογές, έκανε παρέμβαση.

Τα δεδομένα είναι πως υπήρξε καταγγελία το 2020 από το φερόμενο ως θύμα σε βάρος του Άλέξη Γεωργούλη. Επίσης ότι οι βελγικές αρχές κατέθεσαν το αίτημα άρσης ασυλίας στην Ευρωβουλή. Και ότι η πρόεδρός της Ρομπέρτα Μετσόλα, το ανακοίνωσε όπως πράττει για τέτοια ζητήματα εκ του κανονισμού, στην Ολομέλεια. Τα υπόλοιπα είναι θέμα έρευνας με δεδομένο πάντα το τεκμήριο της αθωότητας για τον καταγγελλόμενο.

Τεκμήριο που φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε αποδέχθηκε για οποιονδήποτε που δεν είναι μέλος, στέλεχος ή εμπλεκόμενος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν πρόκειται δέ για κάποιον που μπορεί να έχει φωτογραφηθεί με στέλεχος, βουλευτή ή υπουργό της ΝΔ σε κάποια κοινωνική εκδήλωση τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, καταγγέλλει το στέλεχος, βουλευτή ή υπουργό, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και ανοίγει θέμα συγκάλυψης την ώρα που στο διαδίκτυο γίνεται “πάρτι” με χάστανγκ που εμπλέκουν συνολικά την κυβερνώσα παράταξης. Ποιός άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τα περί ΝΔ – βιαστές ή ακόμη περισσότερο τα ΝΔ – παιδοβιάστες.

 

Η καταγγελία ΠΑΣΟΚ για διαρροή ονομάτων

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε και σε καταγγελία κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας από την Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως το όνομα της δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σημείωσε την προσπάθεια του ευρωβουλευτή να πολιτικοποιήσει το θέμα

Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως απέφυγε. Άλλωστε η ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν η εξής: “«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Δεν αναφέρει ούτε το είδος της καταγγελίας ούτε τον λόγο για τον οποίο έσπευσε να τον θέσει εκτός κόμματος. Αυτό όμως δεν συνέβη στο διαδίκτυο όπου επώνυμοι και μη άρχισαν να εκφράζουν τον θαυμασμό τους σχεδόν,  διότι ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε (αν και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αποπομπή του). Και οι μισοί κατηγορούν τη ΝΔ και οι άλλοι μισοί το ΠΑΣΟΚ…

Σε κάθε περίπτωση πάντως και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Γεωργούλης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα (υπήρξαν έντονες αντιδράσεις το 2019 από την εσωκομματική αντιπολίτευση) δύναται να ανοίξει έναν κύκλο εσωστρέφειας μετά και τις πρόσφατες επιλογές του για τα ψηφοδέλτια των Εθνικών Εκλογών  που ήδη έχουν τύχει έντονης κριτικής και αμφισβήτησης πολύ δε περισσότερο μετά τη δημοσιοποίηση σεξιστικών και ομοφοβικών σχολίων από τους νέους υποψήφιους…