Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν την Τρίτη ότι «εξάλειψαν» το κορυφαίο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, τον οποίον θεωρούν υπεύθυνο για το χτύπημα με ρουκέτα σε πόλη στο υψίπεδο του Γκολάν που προκάλεσε τον θάνατο 12 παιδιών. 

Τρεις άμαχοι -μια γυναίκα και δυο παιδιά- σκοτώθηκαν και άλλοι 74 τραυματίστηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χεζμπολά, ο Φουάντ Σουκρ, ηγετική φυσιογνωμία στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο, επέζησε. 

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Φουάντ Σουκρ διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στη Συρία, όπως επίσης και στην επίθεση του 1983 η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 241 αμερικανούς πεζοναύτες στη Βηρυτό. Το 2017, η Ουάσιγκτον ανακοίνωνε πως προσέφερε μεγάλη αμοιβή για πληροφορίες που θα επέτρεπαν να εντοπιστούν δυο ηγέτες της Χεζμπολάχ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σουκρ.