Ευχαριστήρια στους ενστόλους έξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στα στελέχη που αγκαλιάζουν τους μετανάστες, που διαχειρίζονται με ανθρωπιά και με αξιοπρέπεια τα αιτήματά τους, σε όλους όσοι φροντίζουν για την ενσωμάτωσή τους. Η ενσωμάτωση θα είναι η μεγάλη πρόκληση, σε ένα βαθμό, της επόμενης τετραετίας.

Όπως και στο Υπουργείο, βέβαια, που συντονίζει όλη αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια. Και για αυτό και πιστεύω ότι η διάθεση παραπάνω από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα από τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων είναι και με τον τρόπο τους μία επιβράβευση, μία αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι εδώ υπάρχει ένας σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής ο οποίος μπορεί να διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα αυτούς τους πολύ σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Έχουμε κάνει πολλά σε αυτό τον τομέα, αν υπάρχει, όμως, ένας τομέας κυβερνητικής πολιτικής όπου μπορούμε να πούμε με συνέπεια «το είπαμε και το κάναμε» είναι ο τομέας της μετανάστευσης. Μένουν πολλά ακόμα να κάνουμε, αλλά με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε για ακόμα περισσότερες εθνικές και ευρωπαϊκές επιτυχίες.

 

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Σας ευχαριστώ πολύ.