16 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2023. Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία «σκάει» δημοσκοπική βόμβα: δημοσίευμα του Euractiv που υπογράφει ο Σαράντης Μιχαλόπουλος, αποκαλύπτει, κόντρα σε κάθε λογική και γκάλοπ, ότι οι ελληνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «πολυεθνικές εταιρείες που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών διενεργούσαν τις δικές τους δημοσκοπήσεις με την παραδοσιακή και πιο δαπανηρή μεθοδολογία των ψηφοδελτίων, δηλαδή με αυτοπρόσωπη συμπλήρωση ερωτηματολογίου» και όπως υποστήριζε είδε(;) μια από αυτές τις δημοσκοπήσεις, η οποία παραδόθηκε την Παρασκευή (12 Μαΐου) σε C-level στελέχη της εταιρείας που την ανέθεσε, αλλά και σε σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες.

Η μέτρηση, που σημειώνουμε ξανά μόνο το Euractiv... είδε, έδινε στη Νέα Δημοκρατία 33%-34% και στον ΣΥΡΙΖΑ 32,5%-33,5%. Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 8,7%-9,3%, το ΚΚΕ στο 5,7%-6,3%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%-5,1% και το ΜέΡΑ25 στο 3,5%-4,1%. Τα λοιπά κόμματα μεταξύ 9%-11%.

Σύμφωνα πάντα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Euractiv, η Νέα Δημοκρατία θα συγκέντρωνε 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους.

Η «αποκλειστική είδηση» έτυχε θερμής υποδοχής και μεγάλης προβολής από μεγάλα ενημερωτικά site όπως το in.gr και τα nea.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και από τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, avgi.gr, efsyn.gr, documentonews.gr, ieidiseis.gr και μερικά ακόμη.

Στα σοβαρά τώρα. Αν αυτό δεν ήταν προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης τότε τι ήταν; Μέχρι σήμερα το Euractiv αποφεύγει ευλαβικά να τοποθετηθεί επί του... αποκλειστικού ρεπορτάζ. Καλά για συγγνώμη ούτε κουβέντα.

Υγ.: Αλήθεια, ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για αυτό το «αποκλειστικό ρεπορτάζ»; Αλήθεια,  μετά απ΄ αυτό το... έπος μήπως ανέβηκε η χώρα μας στην περιλάλητη λίστα «108» των γνωστών ρεπόρτερ χωρίς σύνορα;