Η προσπάθεια πρόκλησης πολιτικής αστάθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον συνεπικουρείται ανοιχτά από το ΜέΡΑ25 (όπως με σαφήνεια τοποθετήθηκε ο Βαρουφάκης στη Βουλή) εντάσσεται στο δόγμα της Αριστεράς όπως το έχει περιγράψει και το στέλεχος του κόμματος Εφη Αχτσιόγλου, λέγοντας τον Ιούνιο του 2021 ότι η «κανονικότητα δεν είναι ποτέ, στην πραγματικότητα, ευκαιρία για την Αριστερά». Τα όσα συμβαίνουν, με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, επιβεβαιώνουν τη ρήση Αχτσιόγλου με απρόσμενο συμπαραστάτη πλέον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό, για αυτό η κυβέρνηση επενδύει πάρα πολύ στην ατομική ευθύνη όλον αυτόν τον καιρό. Η ατομικότητα βοηθά περισσότερο την πολιτική και τελικά βοηθά την άκρα δεξιά στο αφήγημά της» την περίοδο της πανδημίας και της αναταραχής που επιχείρησε το κόμμα της να προκαλέσει, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ηταν η περίοδος που η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί την πανδημία και το ψυχολογικό αλλά και οικονομικό βάρος των πολιτών προκειμένου να δημιουργήσει ένα κύμα αγανάκτησης. Προσπάθεια που απέτυχε παταγωδώς με τους πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τις παλινδρομήσεις του μέσω του κλεισίματος του ματιού στους αντιεμβολιαστές και όλους όσοι δημιουργούσαν συνθήκες αντίδρασης σε μέτρα που ελάμβανε όχι μόνο η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος όλος.
Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να καλεί τους βουλευτές της Ν.Δ. να «ρίξουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας πώς βλέπει και ο ίδιος τα περί δημοκρατίας που επικαλείται. Το τερμάτισε όμως ζητώντας τους επίσης να μην τολμήσουν να εκλέξουν νέο πρόσωπο για πρωθυπουργό από την ΚΟ, αλλά να πάει η χώρα σε εκλογές. Και υποστήριξε πως το δίμηνο ή και τρίμηνο διάστημα που δύναται να προκύψει έως την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης δεν θα προκαλέσει ζημιά στη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που οι χώρες της Ευρώπης και η παγκόσμια οικονομία ταλανίζεται κάτω από το κύμα της ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.
Με τις γνωστές επιθέσεις του και τους αήθεις χαρακτηρισμούς επιδίωξε να εμφανιστεί ως εκφραστής του κλίματος αντίδρασης και να δημιουργήσει εντυπώσεις για ένα νέο κύμα αγανάκτησης, αυτήν τη φορά με τον μανδύα της «κατάλυσης» της Δημοκρατίας.
Κατάφερε όμως απλώς να επαναφέρει στο προσκήνιο το δόγμα της Αριστεράς και τη… ρήση Αχτσιόγλου περί της ανάγκης να μην υπάρχει κανονικότητα ώστε να καταφέρει να αναρριχηθεί εκ νέου στις καρέκλες της εξουσίας.