Ανοιχτό θα παραμείνει το δημοτικό σχολείο των Αρκιών και ο μοναδικός μαθητής του ακριτικού νησιού θα συνεχίσει να κάνει μάθημα στο μονοθέσιο σχολείο για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει να πάει στο Γυμνάσιο. 

Αν και αρχικά η μητέρα του μαθητή είχε πει ότι ετοιμάζεται να μετακομίσει από τους Αρκιούς μαζί με τον γιο της, η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και όλα όσα συνδέουν την οικογένεια με το νησί, φαίνεται ότι άλλαξαν τα δεδομένα. 

Tο μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (12/6), ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τους Αρκιούς, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας. Στο σχολείο συνάντησε τον Άγγελο και τη δασκάλα του, Ιωάννα Θεοφανίδου. Ο πατέρας του μαθητή ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να βρεθεί εργασία για την μητέρα του παιδιού, για να μην υποχρεωθούν να φύγουν. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και δεσμεύτηκε να βρεθεί λύση ώστε τα επόμενα χρόνια να φτάσουν στο νησί και άλλοι γονείς με παιδιά. 

«Τελικά το σχολείο μας δεν θα κλείσει», είπε στην Athens Voice η δασκάλα του νησιού, Ιωάννα. Η είδηση ότι το σχολείο κλείνει θορύβησε τους κατοίκους των Αρκιών, και όσους έχουν δώσει μάχη για να μείνει ανοιχτό. Η εκπαιδευτικός Μαρία Τσαλιέρα υπηρέτησε ως δασκάλα στο νησί και έδωσε τεράστιο αγώνα προκειμένου το 2021 η αίθουσα του σχολείου να μη σφραγιστεί. Σήμερα, μαθαίνοντας την είδηση ότι το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό έγραψε –μεταξύ άλλων– στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Αν μπορούσαμε να προσωποποιήσουμε την Ελπίδα, τότε αυτή θα είχε τη μορφή του Σχολείου της καρδιάς μου… του Σχολείου των πολυαγαπημένων Αρκιών…».