Στην τελευταία συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θέλει εκλογές διότι, μεταξύ άλλων, είναι επικίνδυνη η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική! Ας μην αναφερθούμε στις Πρέσπες. Θυμήθηκα όμως ότι ως κυβέρνηση είχαν στείλει τον υπουργό των Εξωτερικών, τον κ. Κατρούγκαλο, να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του. Κι επειδή προφανώς ο υπουργός  ήταν παντογνώστης και δεν ένιωθε την ανάγκη να ρωτήσει κανέναν διπλωμάτη στο υπουργείο του, είχε πετάξει την παρόλα ότι οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτού καν τελειώσει το ταξίδι του ο κ. Κατρούγκαλος, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, το πέταξε: «Μας ανήκει και το Αιγαίο και η Κύπρος»!

Για να μη θυμηθούμε τι είχε πετάξει στον Αλέξη ο Ερντογάν όταν είχε έλθει επίσκεψη εδώ. Κατά τα άλλα, επικίνδυνη στην εξωτερική πολιτική είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Τυχαίο;

Προφανώς όμως τίποτε και καμία αριστερή παρόλα δεν είναι τυχαία. Διότι μετά την απίθανη δήλωση Κατρούγκαλου, που αναγνώριζε τουρκικά δικαιώματα, θυμήθηκα και τη δήλωση που είχε κάνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσιρώνης. Είχε πει το άτομο ότι «το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» καθώς και ότι «όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν γνωρίζουν γεωγραφία και πατριδογνωσία»!

Μεγαλειώδης ήταν η πάσα τους στους Τούρκους, που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την ελληνική ΑΟΖ. Τι γλιτώσαμε; Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτε… «μακεδονικά κόλπα» και στο Αιγαίο.

 

Προμελετημένα όλα

Από αυτήν εδώ τη σελίδα κάναμε εκτενή αναφορά στους πανηγυρισμούς των ΣΥΡΙΖΑίων ότι δεν παραπέμφθηκε για σκευωρία ο υπουργός τους, ο Παπαγγελόπουλος, ο αποκληθείς και Ρασπούτιν που και μόνο το προσωνύμιό του παραπέμπει σε δολοπλοκίες και σκοτεινές ενέργειες. Ας απαντήσουν αυτοί των οποίων το ηθικό πλεονέκτημα είναι πλέον στα αζήτητα τι σήμαινε και αν ήταν εφαρμογή της αρχής «να βάλουμε κάποιους φυλακή για να ξαναβγούμε» η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «αναπτυσσόταν» σε 10 σελίδες. Και πρότεινε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου και των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδου, Αδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Ηταν ή δεν ήταν αυτό σχέδιο προμελετημένο;

 

Τον είχε κάψει προκαταβολικά

Θυμήθηκα και κάτι άλλο. Ο κ. Τσίπρας σε μία σύγκλιση της  Κεντρικής Επιτροπή του κόμματος είχε πει ότι «τη δεύτερη φορά που η Αριστερά θα κερδίσει τις εκλογές θα καταφέρει να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Λοιπόν με τη φράση του αυτήν είχε αποτελέσει τον εκ προοιμίου κατήγορο του δικαίως παραπεμφθέντος Μίμη Παπαγγελόπουλου! Είναι απλό: ο Παπαγγελόπουλος παραπέμφθηκε για κατάχρηση εξουσίας που στοιχειοθετήθηκε από την επί σειράν ετών προσπάθεια χειραγώγησης δικαστικών λειτουργών προς όφελος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεδομένου δε ότι κρίσιμος αρμός είναι και ο θεσμός της Δικαιοσύνης και δεδομένου ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν λειτουργούσε ερήμην του κ. Τσίπρα, ανέτως συμπεραίνουμε ότι (α) κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προπόνηση στον έλεγχο του… συγκεκριμένου αρμού και (β) τον βοηθούσε σε αυτό ο υπόδικος πρώην υπουργός του.

Πολιτικά νταηλίκια

Σήκωσε αρχηγικό ανάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης και υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, αν τα εκλογικά αποτελέσματα οδηγήσουν σε αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία. Ομως, ένα ενδεχόμενο κυβερνητικό αδιέξοδο θα χρεωθεί από τους πολίτες σε αυτόν που θα το έχει προκαλέσει. Ας το έχει υπ’ όψιν του ο κραταιός Νικόλας. Από την άλλη, θα υποστεί την πίεση των δικών του βουλευτών στην περίπτωση που το κυβερνητικό αδιέξοδο θα οδηγούσε πάλι στην κάλπη. Κι αυτό διότι θα ξέρουν ότι θα υπάρχει κίνδυνος να μην επανεκλεγούν και αυτοί που είχαν κατορθώσει να γίνουν βουλευτές. Θέμα επιβίωσης…

 

ΟΘΩΝΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Τo Μanifesto”