Οχι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 273 εγκρίσεις σκοπιμότητας έχει υπογράψει ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Σε όλες υπήρχε η φράση: «Το έργο δεν θα δημοπρατηθεί αν δεν εξευρεθεί η χρηματοδότηση για την εκτέλεσή του».

Είναι η ίδια πρόταση που χρησιμοποιήθηκε στο έγγραφο της Μίνας Γκάγκα για τα έργα ανακατασκευής στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που κάηκε από πυρκαγιά.

Αλλά παρότι πρόκειται για πάγια πρακτική στο υπουργείο Υγείας, το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (ΑΡΜΑ), που αποτελεί τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επιτέθηκε στη νυν αναπληρώτρια υπουργό αλλά και στον Θάνο Πλεύρη. Με σχόλια περί πρωτόγνωρων καταστάσεων. Λες και στο ΑΡΜΑ αγνοούσαν πλήρως τι έπραττε ο πολιτικός… μέντοράς τους όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής του Ανδρέα Ξανθού. Αλλά έτσι γίνεται με τον Παύλο Πολάκη. Ξεχνάει συχνά ο ίδιος, ξεχνούν και υποστηρικτές του.

Επί της ουσίας, πάντως, η Μίνα Γκάγκα ακολούθησε για την πνευμονολογική κλινική του «Παπανικολάου» την πάγια πρακτική του υπουργείου Υγείας. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα έγγραφα με την υπογραφή του Παύλου Πολάκη!