Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχετικά με την απόφαση του να στηθούν κάλπες για τις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου, ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην λήψη αυτής της απόφασης οδηγήθηκε μετά από πολύ σκέψη και αφού έλαβε υπόψη του την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας – υπενθυμίζεται ότι μέσα Ιουλίου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ- καθώς και την αποφυγή οποιασδήποτε διατάραξης της τουριστικής σεζόν.

Σημειώνεται πως κατά την εισήγησή του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πώς θα κυβερνήσει», ενώ τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιον θα έχουν πρωθυπουργό». Κλείνοντας ανέφερε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις 21 Μαΐου θα επιλέξουν αν ο τόπος θα συνεχίσει τον δρόμο του εκσυγχρονισμού και θα κρίνουν δύο θητείες. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά».