Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με τα νέα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Οι δύο συζήτησαν τα σχέδια του Ισραήλ να πάρει τον έλεγχο των εναπομεινάντων προπυργίων της Χαμάς στη Γάζα, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, εξασφαλίζοντας την απελευθέρωση των ομήρων και νικώντας τη Χαμάς», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Η επικοινωνία Νετανιάχου με τον Τραμπ έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεών του για την επικείμενη επίθεση στη Γάζα για τον έλεγχο του 25 - 30% της περιοχής, που σύμφωνα με τον ίδιο εκεί η Χαμάς έχει δύο οχυρά. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου το ένα βρίσκεται στην πόλη της Γάζας και το δεύτερο είναι τα «κεντρικά στρατόπεδα». Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας έδωσε εντολή στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις «να διαλύσει αυτά τα δύο οχυρά». «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος», υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του ανέπτυξε τις λεγόμενες «πέντε αρχές του Ισραήλ» για τον τερματισμό του πολέμου με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και απώτερο σκοπό τον τερματισμό του πολέμου, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

- Αφοπλισμός της Χαμάς
- Επιστροφή όλων των ομήρων
- Αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας
- Ανάληψη του «απόλυτου ελέγχου της ασφάλειας» της Λωρίδας από το Ισραήλ
- Δημιουργία μιας «εναλλακτικής πολιτικής διοίκησης» που δεν θα είναι ούτε η Χαμάς, ούτε η Παλαιστινιακή Αρχή.