Τηλεδιάσκεψη Βαρβιτσιώτη με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Amélie de Montchalin

22

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Amélie de Montchalin, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, τους στόχους και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία, ως γνωστόν, ξεκίνησε στις 15 Μαΐου. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην γαλλική πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για την διδασκαλία της ιστορίας στην Ευρώπη την οποία θα προωθήσει με διάφορες δράσεις και συναντήσεις.

Επιπλέον, εν όψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, συζητήθηκαν τα κύρια ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στα μέτρα που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η πρόσφατη γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19.  

Η Γαλλίδα Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις κύριες προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας. 

Varvitsiotis Miltiadis
@MVarvitsiotis
Είναι χαρά μου να συνομιλώ με την Υπουργό Ευρ. Υποθέσεων της

🇫🇷

& φίλη @AdeMontchalin έστω & μέσω τηλεδιάσκεψης. Συζητήσαμε για την @CoE2020Gr, την αντιμετώπιση του #COVIDー19 από την ΕΕ & τη γαλλική πρωτοβουλία για σύσταση παρατηρητηρίου διδασκαλίας της Ευρ. Ιστορίας

🇪🇺

.

Image

Image

Image

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr