Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου: Το Plan B σε περίπτωση έξαρσης του κορωνοϊού

by news

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εξετάζεται η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και τυχόν νέα μέτρα, μετά τα αυξημένα εισαγόμενα κρούσματα αλλά και τη γενικότερη χαλάρωση που παρατηρείται στη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το Σχέδιο Β  που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση έξαρσης του ιού ώστε σε καμία περίπτωση να μην ξεφύγει ο έλεγχος της κατάστασης, με τον πρωθυπουργό να έχει στείλει το σαφές μήνυμα ότι “δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να χαλαρώσουμε». Η γενικότερη πεποίθηση εντός της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρέπει να γκρεμιστεί τώρα, ό,τι έχει κατακτηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Τα τρία στάδια του Σχεδίου Β

Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον Νίκο Χαρδαλιά  και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

1. Έλέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

3. Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν τα επόμενα 24ωρα εκτεταμένοι έλεγχοι, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα. Οι έλεγχοι, που θα γίνονται σε 24ωρη βάση, θα αφορούν από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι καταστήματα λιανικού εμπορίου και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ανησυχία κυβέρνησης και ειδικών απλώνεται σε δύο μέτωπα, από τη μία στον εντοπισμό τυχόν εισαγόμενων κρουσμάτων και αφετέρου στην αντιμετώπιση της γενικότερης χαλαρής συμπεριφοράς, με πολλούς επιστήμονες να συνιστούν μέχρι και κατάργηση των πανηγυριών ενώ εντείνουν τις συστάσεις για τα μέτρα προφύλαξης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

50 τα κρούσματα χθες

Στα 50 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Από τα 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα