Σε μονομαχία των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα εξελίσσονται οι εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται με σκαμπανεβάσματα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών, με υποψήφιους όπως οι Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης να έχουν αμφισβητήσει δημόσια δημοσκοπήσεις και κατ´ επέκταση στοιχηματικές για τα συμπεράσματα και τα ποσοστά που εμφανίζουν. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η δημόσια τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου για τις δημοσκοπήσεις, ο οποίος αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα για αυτό το θέμα…

Και ενώ οι δημοσκοπήσεις για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ διαδέχονται η μία την άλλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα που απορρέει από τους bookmakers των στοιχηματικών εταιρειών και τις αποδόσεις που δίνουν στους επίδοξους αρχηγούς.

Οι υποψήφιοι είναι έξι: ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα με γνωστή εταιρεία στοιχήματος και τα αποτελέσματα της που παρουσιάστηκαν πριν από 4 ημέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζει τη μικρότερη απόδοση (1,95) για στοιχηματισμό, γεγονός που τον καθιστά ως φαβορί στην κούρσα ηγεσίας.

Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με ελαφρώς υψηλότερη απόδοση -και συγκεκριμένα 2.20- κάτι που σημαίνει (σύμφωνα τουλάχιστον με τους bookmakers) ότι ναι μεν βρίσκεται σε τροχιά νίκης, ωστόσο, υπολείπεται -έστω και λίγο- του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το δίδυμο της «κορυφής» λοιπόν δείχνει να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Χάρη Δούκα, καθώς μετά από αυτούς έχει ανοίξει ένα χάσμα στις αποδόσεις.

Έτσι, τρίτη στη σειρά έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου με απόδοση στο 7.00 και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με λίγο πιο «τσιμπημένη» απόδοση (9.00).

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ο Μιχάλης Κατρίνης (10.00), ενώ τελευταία δείχνει να τερματίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με απόδοση 31.00, δηλαδή -κατά τους bookmakers- έχει τις λιγότερες πιθανότητες να «κόψει» πρώτη το νήμα της κούρσας.

Οι αποδόσεις των έξι υποψήφιων προέδρων στις στοιχηματικές εταιρείες αλλάζουν συνεχώς. Πλέον, σύμφωνα με τη «Stoiximan», φαβορί εμφανίζεται ο Χάρης Δούκας, αφήνοντας δεύτερο τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος προηγούνταν την προηγούμενη εβδομάδα στις αποδόσεις.

Ο Χάρης Δούκας πλέον εμφανίζεται ως το πρώτο φαβορί στη Stoiximan με απόδοση 2.00 από 2.40 και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος με 2.15 από 1.85, κάτι που δείχνει ότι όσο πλησιάζουμε τις κάλπες τόσο θα κλείνει και η «ψαλίδα» μεταξύ των φαβορί.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση (και παραμένει) η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέβηκε από το 6.00 στο 8.00.

Στην τέταρτη θέση παραμένει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος από το 7.50 ανεβαίνει στο 10.00, πέμπτος ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος, ωστόσο, από απόδοση 26.00 «έπεσε» στο 15.00, και έκτη είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου με απόδοση 30.00 από 41.00 που βρισκόταν στη σελίδα της «Stoiximan».