Να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα όσα είπε για το “μαξιλάρι των 37 δισ” που διαρκώς επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και μεταξύ άλλων σκέφθηκε να μιλήσει για το δεύτερο μνημόνιο ξεχνώντας τελείως το… τρίτο που έφερε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα.

Έτσι σύμφωνα με τον Τσακαλώτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρο του κόμματος που έκανε τα Ζάππεια 1 και 2, και σαν να μην συνέβη τίποτα, αμέσως μετά, και σε πλήρη αντιδιαστολή από τις δεσμεύσεις του, υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο» για να προσθέσει πως αυτό έγινε «σε αντίθεση με εμάς που όταν κάναμε τον συμβιβασμό απευθυνθήκαμε αμέσως στο εκλογικό σώμα».

Ξέχασε ότι έφερε το τρίτο μνημόνιο, που δεν αναφέρει κάν και κάνει λόγο για ένα απλό συμβιβασμό για να περιγράψει την kolotoumpa του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης της οποίας ήταν το νούμερο δύο. Πάντως μεταξύ συμβιβασμού και εκλογών υπήρξαν και κάποιες υπογραφές που έχουν ονοματεπώνυμο και αφορούν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Και μάλιστα και αχρείαστο αν δεν είχε προηγηθεί η περίοδος της στενής σχέσης Τσίπρα με τον σύντροφο Βαρουφάκη.

ΥΓ. Να θυμίσουμε στον κ. Τσακαλώτο τι ακριβώς έχει πεί ο Παύλος Πολάκης για το τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη ενδεχομένως να είναι περιττό. Σίγουρα το θυμάται καλά…