Τι κάνεις Αλέξη; Fake news σπέρνω!

by Manifesto

Tα fake news πολλοί αγάπησαν, τον εμπνευστή ουδείς!

Τι έπαθε η κυβέρνηση και ξαφνικά από εκεί που τα έκανε όλα σωστά τα κάνει όλα λάθος; Άραγε κουράστηκε να είναι αρεστή και είπε να γίνει δυσάρεστη, ή μήπως ελλείψει αντιπάλου σκέφθηκε να γίνει αντίπαλος του εαυτού της; Προφανώς τίποτα από αυτά δεν ισχύει, μια και παγκοσμίως δεν έχει καταγραφεί μια κυβέρνηση να πάσχει από διπολισμό.

Τότε τι; Γιατί η ίδια κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό εμφανίζεται από μερίδα του Τύπου να τα κάνει όλα λάθος; Γιατί ξαφνικά το κατά γενική ομολογία παράδειγμα προς μίμηση, σε ότι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας παρουσιάζεται να έχει χάσει τον έλεγχο; Κουράστηκε από την κούραση της κοινής γνώμης;

Ασφαλώς δεν κουράστηκε και βεβαίως δεν άλλαξε ο σχεδιασμός. Ο πρωθυπουργός παραμένει στη θέση του και οι υπουργοί στις δικές τους. Οπότε που οφείλεται η γκρίνια, μουρμούρα και οι υψηλοί τόνοι από την αξιωματική αντιπολίτευση; Το τελευταίο έχει εξήγηση: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά του χούι. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στη κατάσταση που βρίσκεται έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον κορωνοϊό.

Ας αρκεστούμε να συζητήσουμε τα δύο πρώτα μια και η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει στον κυβερνητικό σχεδιασμό γιατί κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ότι έχει αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη; Κατ’ αρχήν γιατί οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όχι όλοι αλλά μερικοί εξ αυτών, θεωρούν εαυτούς εκφραστές της βούλησης του κόσμου.

Σημειώστε ότι, κάποιοι εξ αυτών εκτελούν «διαμορφώσεις» κατόπιν υποδείξεων. Όπερ μεθερμηνευόμενο εστί, χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης την «κόπωση» της κοινωνίας ώστε η κυβέρνηση να φανεί ότι παλινωδεί υπό πίεση. Προς το παρόν τα “σκάγια παίρνουν” τους «περί» τον πρωθυπουργό. Αντιληπτό το… «υπονοούμενο» και η έμμεση “υπόδειξη προς συμμόρφωση”.

Υπάρχει, όμως, κάτι που ενδεχομένως δεν το αντιλαμβάνονται όσοι υποκινούν αυτή την «καμπάνια κόπωσης» για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Κι αυτό το «κάτι» είναι αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζεται σχεδόν δύο χρόνια με την πλειονότητα των πολιτών, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019.

Είναι η απτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση στάθηκε και στέκεται με όσα μέσα διαθέτει δίπλα στους πολίτες προκειμένου να μειώσει τις συνέπειες που έχει επιφέρει η πανδημία στο κοινωνικό και στο οικονομικό πεδίο. Και αυτό δεν είναι «κάτι» που αποτυπώνεται στις πρώτες σελίδες, αλλά είναι αυτό που «μένει» και ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή την εμπιστοσύνη τιμά ο πρωθυπουργός χωρίς να υποτιμά το βαρύ ψυχολογικό κλίμα επί του οποίου επιχειρείται ένα παγκόσμιο πρόβλημα να καταστεί ελληνικό. Αυτός άλλωστε γνωρίζει καλύτερα ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε δια το κορωνοϊού να αμφισβητηθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του. «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η αναταραχή ως προϊόν μόχλευσης γίνεται μεγάλη ώστε να δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις. Λες και στις άλλες χώρες ο κόσμος η εστίαση είναι ανοιχτή, ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα, οι οικονομίες ανθούν και η κανονικότητα έχει επιστρέψει στις ζωές των ανθρώπων.

Ενώ εδώ στην Ελλάδα, με τα λιγότερα θύματα και τα λιγότερα κρούσματα, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει… χάσει τον έλεγχο. Μόνο εδώ στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έχει το σχέδιο και προφανώς το κρατάει για τον εαυτό του ώστε να μη το αντιγράψουν οι καπιταλιστές. Και μόνο εδώ στην Ελλάδα, εν τέλει, η αντιπολίτευση ασκείται σε επίπεδο κρεοπωλείου προκειμένου να… θρέψει την πανδημία.

Ας κρατήσουν την όρεξη τους όσοι με fake news και ανομολόγητες επιθυμίες ορέγονται αποσταθεροποίηση και «υπέροχες καταστάσεις». Διότι είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να τους χαλάει την όρεξη και να τους δυσκολεύει τη ζωή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ξέρουν…

Easy Writer

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα