Και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο MEGA, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

Μία από αυτές αφορούσε και τη συζυγό του Μαρέβα, για την οποία είπε ότι είναι ισχυρή προσωπικότητα και διακρίνεται από συναισθηματική ευφυία. “Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε η σχέση μας ήταν πιο δυνατή. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με πολύ ωμό τρόπο, θα με πιέσει, δεν έχει πάντα δίκιο προφανώς, και έχει διαφορετικό αισθητήριο” είπε χαρακτηρισιτκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι “βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δεν βλέπω”.

Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει αν θα έκανε ποτέ τατουάζ, χωρίς να το αποκλείσει. “Τώρα είναι πολύ της μόδας τα τατουάζ. Ναι, η σύζυγός μου τα έχει από παλιά. Ίσως κάποια στιγμή αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.” Σε σχετική ερώτηση τι σχέδιο θα επέλεγε, απάντησε: “Τι θα έκανα, η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι, μου αρέσει η ιδέα αυτή”. Κατέθεσε δε και τη συμβουλή του: “Αυτές είναι αποφάσεις, ξέρετε, της στιγμής και πρέπει να σηματοδοτούν κάποια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Απλά, η συμβουλή μου στα παιδιά, γιατί και τα δικά μου παιδιά, κάποια έχουν, κάποια θέλουν να αποκτήσουν, τους λέω, απλά, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή”.

Αναφερόμενος στους γονείς του, είπε ότι, βεβαίως του λείπουν. “Πάντα όταν είμαι στην Κρήτη παίρνω το ποδήλατό μου, κάνω βόλτα, πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά όταν αναζητάς τη γνώμη τους και ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν ήταν παρόντες”, σημείωσε.

Για δε τα παιδιά του, ο πρωθυπουργός είπε ότι το κάθε ένα διαφορετικό. “Στην οικογένεια μιλάμε πολύ για τα προσωπικά. Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Έχω ένα παιδί τουλάχιστον που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ακριβώς το ανάποδο από αυτό που θα πω”, είπε.